ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №30

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 01.07.2022 ГОД.

 

         

РЕШЕНИЕ №654

 

На основание чл.21 ал.1, т.23 от ЗМСМА, във връзка с чл.16 г, ал.1 от Наредба №2/2002 на МТС, Допълнителните разпоредби на Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси  и Общински съвет-Хасково

 

1.Одобрява проект на Договор за обществена услуга с „Тролейбусен транспорт“ ЕООД - гр.Хасково за извършване на обществен превоз на пътници по основни градски линии по одобрена общинска транспортна схема, неразделна част от договора.

 

2.Упълномощава Кмета на община Хасково да предприеме всички действия по осъществяване на обществената услуга като сключи договор за обществена услуга с „Тролейбусен транспорт“ ЕООД -гр.Хасково за 10 години по одобрения проект, съгласно настоящото решение.

 

3.Възлага на Кмета на община Хасково да публикува настоящото решение в един местен и един национален ежедневник, съгласно чл.16г, ал.1 от Наредба № 2/15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси.

 

4.Възлага на Кмета на община Хасково, след сключването на договора на основание чл.14, ал.1, т.5 от ЗОП, да изпрати до Агенцията по обществени поръчки обявление за възлагане на поръчка по съответния ред предвиден в ЗОП.

 

Приложение: Проект на договор за обществена услуга за превоз на пътници и приложения (транспортна схема).

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                                  /Таня Захариева/