ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №17

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 27.01.2017 ГОД.

 

 

 

 

     РЕШЕНИЕ №360

 

 

 

        На основание чл.21, ал.1, т.8 и ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково:

        1. Дава съгласие Община Хасково да определи двете преходни помещения, частна общинска собственост, представляващи стая № 9 на втория етаж в сградата на Бизнес център 2, находящи се в град Хасково, ул. „Цар Освободител” №2, за специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, свидетели и/или жертви на престъпление („синя стая”), което да се използва за тази цел от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково и останалите районни съдилища от съдебния район на окръжния съд, както и от Окръжна прокуратура – Хасково, Районна прокуратура – Хасково и останалите районни прокуратури в района, от ОДП – Хасково и районните управления на полицията в област Хасково, от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и от «Отдел закрила на детето» към ДСП - Хасково. Помещенията ще бъдат оборудвани и обзаведени по Проект  „Укрепване на правния и институционалния капацитет на  съдебната система в сферата на правосъдието за деца” по  Тематичен фонд „Сигурност” на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, по договор за изпълнението му между Швейцарското междинно звено и Министерство на правосъдието, подписан на 17.10.2012г.

        2. Дава съгласие, определените за целта помещения по т.1, да не променят предназначението си и начина на ползване за период от 10 /десет години/ след създаване и оборудване на специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, свидетели и/или жертви на престъпление („синя стая”), както и да се осигури 24-часов достъп до тях за нуждите на заинтересованите страни.

        3. Дава съгласие в посоченият в т.1 имот да бъде извършен текущ ремонт, съгласно изискванията за специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, свидетели и/или жертви на престъпление с финансови средства по Проект  „Укрепване на правния и институционалния капацитет на  съдебната система в сферата на правосъдието за деца”.

        4. Възлага на Кмета на Община Хасково да сключи Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между Община Хасково, Министерство на правосъдието и Окръжен съд – Хасково относно създаване, оборудване и използване на специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, свидетели и/или жертви на престъпление по Проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца” по Тематичен фонд „Сигурност” на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, и да извърши необходимите действия по изпълнение на решението на Общински съвет - Хасково.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

                                              

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                                                                   

                       /Таня Захариева/