Общински съвет – Хасково

Протокол №30 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 31.01.2014 год.

1. На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от ЗМСМА, чл.6, ал.1, б.”в” от ЗМДТ, Общински съвет - Хасково изменя и допълва Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на  Община Хасково, както следва:
Чл.26, ал.3 буква „в“, придобива следната редакция: 
„За 5 и 6-годишните, посещаващи подготвителните групи в детските градини по реда на чл.20, ал.2 от ЗНП, се заплащат само разходите за храна в размер на 3,30 лева на ден. Посещаващите подготвителните групи в детските градини по селата, заплащат реалния размер на разходите за храна. 5 и 6- годишните деца, посещаващи подготвителни групи, ползват всички преференции по отношение на разходите за храна, касаещи и таксите за ползване на ДГ.”
Чл.26, ал.5 придобива следната редакция: „Когато две деца от едно семейство са приети в едно или в различни детски заведения в общината, дължимата такса за второто дете се заплаща с 50 % намаление.“
2. Настоящото решение се прилага, считано от 01.01.2014 г.
3. Възлага на Кмета на Община Хасково да извърши проверка на всички ползващи преференции по чл.26 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на  Община Хасково.
 
 
Иван Иванов    

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ХАСКОВО