ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

 

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

 

От  СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ- Кмет на Община Хасково

 

 

Относно: Продажба на добити материали от тополи, след извършена санитарна сеч по поречието на  реката в гр.Хасково.

 

УВАЖАЕМИ  ДАМИ  И  ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

            

Във връзка с извършената санитарна сеч и отстраняването на опасните тополи по поречието на реката в гр.Хасково, бяха добити 99,08 куб. м. обли занаятчийски материали  от дългогодишни градски тополи –собственост на Община Хасково.

На основание чл.34, ал.4 и чл.35,ал.1 от ЗОС, продажбата на имоти и вещи– частна общинска собственост се извършва след решение на общински съвет от кмета на общината  чрез публичен търг или публично оповестен конкурс. Стойността на добитите обли занаятчийски материали от тополи е определена чрез изготвена  пазарна оценка  от лицензиран оценител .

              

Предвид изложеното до тук, предлагам Общински съвет - Хасково да вземе следното:

 

РЕШЕНИЕ:

 

    I. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл.8, ал.1 и ал.9 от ЗОС, чл.34, ал.4 и чл.35, ал.1 от ЗОС, допълва годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2022 година и открива процедура за продажба с публичен търг на:

  

  1. 99,08 куб.м.  обли  занаятчийски материали от тополи, с начална тръжна цена 6 541,67 лева без ДДС.

 

   II. Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни публични търгове, сроковете за подаване на офертите, депозитите и таксите за участие, начина за обявяване и продажба и други допълнителни условия да се посочат със заповед на Кмета на Община Хасково за провеждане на търгове за продажба на обекти – частна общинска собственост.

 

 

 

СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ

Кмет на Община Хасково