ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

 

 

 

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

           

От  СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ - Кмет на Община Хасково

 

Относно: Продажба на моторни превозни средства – частна общинска собственост.

 

           

Уважаеми дами и господа общински съветници,

 

В Община Хасково е постъпила е докладна записка с рег. индекс: 53 Т-07-1/17.2.2022г. от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД,  управлявано от инж. Албен Манджуков, в която е описано, че дружеството стопанисва  два броя   специални автомобили /тип паяк/, необходимостта от които е отпаднала поради лошото им техническото състояние. Във връзка с това са изготвени пазарни оценки от лицензиран оценител на МПС.

На основание чл.72 ал.1 от Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост на Общински съвет - Хасково, продажбата на моторни превозни средства се извършва чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.

Предвид гореизложеното предлагам, Общински съвет –Хасково да вземе следното

 

РЕШЕНИЕ:

 

На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА , във връзка с чл.8, ал.1 и ал.9 от ЗОС  и чл.72, ал.1 от Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост,  Общински съвет-Хасково допълва годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2022 година и дава съгласие да бъде открита процедура за продажба с публичен търг на следните моторни превозни средства:

1. Специален автомобил марка Мерцедес 813, с рег № Х 9924 АХ, първоначална регистрация 01.03.1984г. с начална тръжна цена 2 500,00 лева без ДДС.

2. Специален автомобил марка Ивеко Форд 0811, с рег № Х 18 44 ВН, първоначална регистрация 18.11.2002г. с начална тръжна цена 6 416,67 лева без ДДС.

 

II.  Датите за провеждане на първоначални и евентуални повторни публични търгове, сроковете за подаване на офертите, депозитите и таксите за участие и други допълнителни условия да се посочат със заповед на Кмета на Община Хасково за провеждане на търгове за продажба на вещи - частна общинска собственост.

      

 

 

КМЕТ НА ОБЩИНА

ХАСКОВО:

                       /Станислав  Дечев/