ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №23

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 26.11.2021 ГОД.

 

 

         

 

РЕШЕНИЕ №464

 

 

На основание чл.21, ал.1, т.9 от ЗМСМА, чл.137, ал.1, т.5 от Търговския закон и чл.10, ал.1, т.14 от Наредба за реда и условията за упражняване правата на Община Хасково в търговски дружества с общинско участие в капитала, Общински съвет – Хасково:

 

1.Освобождава д-р Матей Матеев като управител на „Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково“ ЕООД –  гр.Хасково.

 

2.Утвърждава предложението на Комисията, избрана с Решение №419 от 27.08.2021 г. на Общински съвет – Хасково и избира за управител на “Специализирана болница за активно лечение по онкология - Хасково” ЕООД – гр.Хасково – д-р Матей Матеев.

 

3. Определя възнаграждение на управителя в размер на 400% от отчетната средна месечна брутна заплата в заведението, но не повече от седемкратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец.

 

4. На основание чл.11, т.1 от Наредба за реда и условията за упражняване правата на Община Хасково в търговски дружества с общинско участие в капитала, Общински съвет – Хасково възлага на Кмета на Община Хасково да подпише договор за възлагане управлението на търговското дружество с избрания управител.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                                   /Таня Захариева/