ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №21

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 08.10.2021 ГОД.

 

 

         

РЕШЕНИЕ №436

 

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково приема Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на ППС и осигуряване на безопасността на движението  на територията на Община Хасково, както следва:

 

§1. Чл.27 (2) се изменя, както следва:

Чл.27 (2)Местата за паркиране по предходната алинея /Приложение 2/ се районират и се обозначават с пътни знаци, пътна маркировка и чрез надписи на водачите се указват условията за паркиране. Постоянно живущите в „синя зона“, които не са продали, преустроили и предоставили гаражите си за друго предназначение или не разполагат с такива, могат да закупят талон за определен район в „синя зона“ на стойност 10 лева с ДДС за месец или 120 лева с ДДС за година без гаранция за запазено паркомясто.

 

§2. Създава се нов чл.27 (2a) със следното съдържание:

Чл.27 (2a) Правото по чл.27, ал.2 от настоящата Наредба се прилага за един автомобил на обособен жилищен имот. За първия автомобил се заплаща сумата, определена по чл.27, ал.2, за втори автомобил лицата заплащат – 180.00 лв. /с вкл.ДДС/, а за трети и всеки следващ автомобил – 240.00 лв./с вкл.ДДС/ Първи автомобил е този, който е заявен първи по време. Когато жилището е съсобствено, всеки от съсобствениците може да заяви „първи автомобил“ в съответствие с предходното изречение.“

 

§4. Чл.27 (3) се изменя, както следва:

Чл.27 (3) Юридическите и физическите лица, желаещи да ползват абонаментната система на паркиране закупуват абонаментен талон на стойност 1200 лева с ДДС за срок от 1 година за конкретно паркомясто в зона „Център“. За зона “А”, включваща останалата част от територията на града, юридическите и физическите лица заплащат абонаментен талон на стойност 600 лв. с ДДС, за срок от 1 година за конкретно паркомясто.

 

§5. Чл.27а (2) се изменя, както следва:

Чл.27а (1) Ползващите паркомясто в „синя зона“, които не притежават пропуск,  могат да заплатят цена за паркиране за почасово ползване, за месец или за една година.

(2)Цените за ползване на паркомясто в „синя зона“ са, както следва:

1.За един час – 1 лв.

2.За един месец – 80.00  лв. /цялата „синя зона“/

3.За един месец в определен район на „синя зона“ – 20.00 лв. /по месторабота/

4.За една година – 540 лв./цялата „синя зона“/

 

§6. Приложение №2 /Списък на улици и пространство в „синя зона“/ от Наредба за обществения ред при използване на ППС и осигуряване на безопасността на движението на територията на Община Хасково се допълва, както следва:

 

Приложение №2 /Списък на улици и пространства в „синя зона“/:

 

§6. Приложение №2 /Списък на улици и пространства в „синя зона“/ от Наредба за обществения ред при използване на ППС и осигуряване на безопасността на движението на територията на Община Хасково се допълва, както следва:

1. Бул. „Стефан Стамболов“ от кръстовището с бул. „Съединение“ до кръстовището с ул. „Цар Калоян“ – 16 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район А.

2. Бул. „Стефан Стамболов“ срещу ПМГ – 16 бр., от които 3 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Б.

3.Ул.“Цар Калоян“, кръстовище до парк „Лебеда“ – 18 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район А.

4. Площад „Лебеда“ – 38 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район А.

5. Вход магазин „Лидл“ до вход  ОУ „Хр. Смирненски“ – 15 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба – район А.

6. Ул. „П.Р. Славейков“ от ул. „Епископ Софроний“ – до кръстовище бул. „България“ – 32 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Г.

7. Ул. „Враня“ – 12 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Г.

8. Зоните по ул. „Княз Стефан Богориди“ – 11 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба, ул. „Константин Фотинов“ – 10 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба и ул.„Кавала“ – 15 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Г.

9. Бул. „България“ – от кръстовище ул. „Драгоман“ до комплекс XXI век – 8 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Г.

10. Ул. „Драгоман“ – от ул. „Стефан Караджа“ до бул. „Освобождение“ – 10 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба – район Г.

11. Бул. „България“ от кръстовище с ул. „Вършец“ до стария хлебозавод – 20 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район Г.

12. Ул. „Патриарх Евтимий“ – северно от пл. „Свобода“ – източна и западна страна – 36 бр., от които 4 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба – район Б.

13. Ул. „Хан Кубрат“ от ул. „Преслав“ до ул. „Отец Паисий“ – източна страна – 10 бр., от които 2 места по смисъла на чл. 29 от настоящата Наредба - район В.

14. Пл. “Спартак“ – изток и запад – 49 бр., от които 4 места по смисъла на чл.29 от настоящата Наредба - район Г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                                    /Таня Захариева/