ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №19

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 30.07.2021 ГОД.

 

 

 

 

         

РЕШЕНИЕ №383

 

         

На  основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, чл.59, ал.1 и чл.61 от ЗПУО, Общински съвет - Хасково:

ПРИЕМА Наредба за изменение и допълнение на  Наредба за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини и в подготвителна група на общинските училища в Община Хасково, както следва:

§1. В Глава първа  „Общи положения“ чл.2, ал.1 придобива следната редакция: „Предучилищното образование се осъществява от детските градини в община Хасково, а задължителното предучилищно образование - и от училищата за 5 и 6-годишните деца, които могат да осигурят условия за това, при условията и по реда на Държавния образователен стандарт за предучилищното образование и на държавния образователен стандарт за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини.“

§2. В Глава първа  „Общи положения“ текста в чл.4, ал.1 „навършване на 5-годишна възраст на детето“ се заменя с: „навършване на 4-годишна възраст на детето“.

§3. В Глава трета „Записване за предучилищно образование в общинскитедетски градини и общинските училища от община Хасково“ чл.6, ал.3 придобива следната редакция: Задължителното предучилищно образование се осъществява във втора, трета и четвърта подготвителна възрастова група.“

§4. В Глава пета „Преместване и отписване на деца от общинските детски градини и от общинските училища в община Хасково с подготвителни групи“  в чл.19 текста  „ (в трета и четвърта възрастова група)“ се заменя с: „(във втора, трета и четвърта възрастова група)“.

§5. В  Глава шеста „Мерки за обхващане на всички деца за предучилищно образование“ в чл.23, ал.4 текста „първа и втора възрастова група“ се изменя така: „първа възрастова група“.

§6. Настоящото изменение и допълнение на Наредбата влиза в сила от 15.09.2021 г.

 

 

 

 

 

                       

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                                  /Таня Захариева/