ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №34

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 27.04.2018 ГОД.

 

 

 

 

     РЕШЕНИЕ №671

 

 

На основание чл.21 ал. 1 т. 9 от ЗМСМА, чл. 23, чл. 63 ал. 3 и ал.5 от ЗЛЗ,  чл. 3 от Наредба № 9 от 26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, Общински съвет - Хасково обявява конкурс за възлагане на управлението на общинско лечебно заведение, както следва:

І. Обект на конкурса: Възлагане на управлението на “Диагностично – консултативен център І – Хасково” ЕООД.

ІІ. Изисквания към кандидатите:

        1. Да притежават  образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина,  и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт;

        2. Да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност.

        3. Да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани. 

        4. Да разработят и представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период на управление.

 

ІІI. Необходими документи за участие в конкурса:

  1. Заявление за участие в конкурса /свободен текст/ с посочване на три имена, адрес и телефонен номер, към което се прилагат два отделни непрозрачни плика както следва:
  • Плик №1, който съдържа следните документи:

1. Автобиография;

2. Копие от диплома за завършено висше образование;

3. Копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит;

4. Копие от документ за придобита специалност;

5. Копие от документ удостоверяващ квалификацията по Здравен мениджмънт със записан хорариум;

6. Свидетелство за съдимост.

  • Плик №2 съдържа писмена разработка на  програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.

Запечатаните плик №1 и плик №2 се поставят в един общ запечатан плик, надписан с името на лечебното заведение и името на кандидата, а заявлението се завежда в специален регистър по реда на тяхното постъпване.

IV. Конкурсът ще се проведе на три етапа:

1. Първи етап - Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, като до втори етап на конкурса ще бъдат допуснати кандидатите, които отговарят на изискванията, описани в т. II.

2. Втори етап - Представяне на разработката на допуснатите кандидати от първия етап на тема „Програма за развитието и дейността на “Диагностично – консултативен център І – Хасково” ЕООД за тригодишен период“, като лечебното заведение предоставя на кандидатите за участие в конкурса документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала, в срока определен при обявяване на конкурса съгласно чл.2 ал.3 от Наредба №9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

3. Трети етап - Събеседване с кандидатите. До събеседването се допускат кандидати, получили оценка на разработката по точка 2 не по-ниска от много добър 4.50. Оценката на разработката по точка 2 се формира въз основа на следните критерии:

-съответствие на проекта с нормативната уредба ;

-съответствие на формулираните цели и задачи с вида на лечебноо заведение и с предмета на дейност;

-анализ на здравно – демографски и здравно – икономически показатели;

-съответствие на разработения проект с обективното състояние на лечебното заведение;

-логическа структура на разработката;

 Теми, предмет на събеседване:

1. Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие.;

2. Методи за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение

3. Органи на управление на лечебните заведения – права и задължения;

4. Нормативна уредба в областта на здравеопазването;

По време на събеседването комисията по провеждане на конкурсната процедура има право на допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагана в управлението на лечебните заведения

Оценката от проведеното събеседване се формира въз основа на следните критерии:

  • обосновано представяне на приоритетите и задачите на лечебното заведение;
  • степен на познаване на нормативната уредба;
  • способност да се планират и взимат управленски решения;
  • административни умения, професионални и делови качества;
  • комуникативни способности и организационни способности;
  • способност за обективни преценки и представяне на адекватно разрешение на конкретен проблем;

 

V. Кандидатите представят документи за участие в конкурса по т. III в стая № 309, ет.ІІІ в сградата на Общинска администрация Хасково в срок до 11.06.2018 г.

VІ. На основание чл.3 ал.3 от Наредба №9/26.06.2000г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения Общински съвет – Хасково утвърждава проект на договор за възлагане на управлението на “Диагностично – консултативен център І – Хасково” ЕООД, неразделна част от настоящето решение.

I. Конкурсът ще се проведе на 14.06.2018 г. от 9.00 часа в централната сграда на Общинска администрация Хасково, пл. „Общински №1, заседателна зала - втори етаж.

При промяна на датата, часа и мястото на провеждане на конкурса, кандидатите ще бъдат уведомени своевременно.

II. Определя комисия за провеждане на конкурса в състав:

Председател: г-н Велин Балкански заместник-кмет, Община Хасково

Секретар: д-р  Лилия Консулова – общински съветник

Членове:

1. Йозджан Мехмед – общински съветник

2. г-н Андрей Делиев – главен юрисконсулт, Община Хасково

3. д-р Иван Гоговски – гл. секретар РЗИ – Хасково/резервен член д-р Таня Николова – директор дирекция „Медицински дейности“

При провеждане на конкурса комисията да спазва разпоредбите на  Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

Определя еднократно възнаграждение в размер на 100 лева на членовете на комисията, на които се дължи в изпълнение на чл.5, ал. 1 и 2 от Наредба №9/26.06.2018 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

 

 

IX. В тридневен срок от приключване на последния етап на конкурса комисията изготвя протокол, с който предлага за одобрение от Общински съвет - Хасково кандидата, класиран на първо място и класирането по реда на следващите участници съгласно изискванията на чл. 10 от Наредба № 9/26.06.2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

X. Делегира на Кмета на Община Хасково да извърши необходимите действия за провеждане на конкурса.

XI. На основание чл. 3 ал.2 от Наредба №9/26.06.2000г. за условията реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по ЗЛЗ настоящото решение да се публикува решението в един местен вестник и на официалната страница на Община Хасково – www.haskovo.bg, най-късно до 11.05.2018 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:                                                                            

                         /Таня Захариева/