ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №14

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 28.10.2016 ГОД.

 

 

 

 

     РЕШЕНИЕ №303

 

 

 

        На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково допълва свое Решение №115 от 25.03.2016 г. с нова т.4, както следва:

        „На основание чл.21, ал.1, т.23 и ал.2 от ЗМСМА, във връзка с §10 (1)  от Преходни и заключителни разпоредби на Закона за предучилищното и училищното образование, Общински съвет – Хасково реши:

1. Подкрепя предложението Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ – гр.Хасково да промени статута си от държавно в общинско училище.

2. Възлага на Кмета на Община Хасково да предприеме всички необходими действия, свързани с изпълнение на решението по т.1 и преминаване на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ – гр.Хасково на финансиране от Община Хасково, след издаване заповед на Министъра на земеделието и храните.

3. Възлага на Кмета на Община Хасково да предприеме необходимите действия, свързани с осъществяването на процедурата по деактуване на училищните имоти от публична държавна собственост в публична общинска собственост, след издаване заповед на Министъра на  земеделието и храните.

4. Възлага на Кмета на Община Хасково да предприеме необходимите действия за безвъзмездно прехвърляне на движимите вещи, предоставени на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ” – гр.Хасково на Община Хасково.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                         /Таня Захариева/