Общински съвет – Хасково

Протокол №43 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 27.03.2015 год.

І. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет - Хасково изменя и допълва Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на община Хасково, както следва: 
Изменя чл.27, ал.2, както следва: „Местата за паркиране по предходната алинея /Приложение 2/ се районират и се обозначават с пътни знаци, пътна маркировка и чрез надписи на водачите се указват условията за паркиране. Постоянно живущите в “синя зона”, които: не са продали, преустроили и предоставили гаражите си за друго предназначение или не разполагат с такива, могат да закупят абонаментен талон на стойност 72 лв. с ДДС за година без гаранция за запазено място.“
От Приложение № 2 към Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на община Хасково , заличава Паркинг до магазин „Марса”.
ІІ. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.12, ал1 от ЗОС, Общински съвет - Хасково възлага на Кмета на Община Хасково да предостави на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – гр.Хасково за безвъзмездно ползване, паркинг до магазин „Марса”.
ІІІ. Определя такси за ползване на паркинг до магазин „Марса”, както следва:
- за 1 /един/ час на стойност - 0.50 лв.;  
- за повече от 1 /един/ час – до края на работното време – 2 /два/ лв.
 
Издадените до момента абонаментни талони запазват своето действие.
 
 
Иван Иванов    

Председател на

Общински съвет - Хасково