Общински съвет – Хасково

Протокол №21 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 26.04.2013 год.

На основание чл.21, ал.1, т.9 и т.23 от ЗМСМА, във връзка с чл.61, чл.62, ал.2 от Търговския закон, Общински съвет – Хасково:
1. Създава общинско търговско дружество със 100% общинско участие с наименование: „Агропрогрес - Хасково” ЕООД – гр.Хасково.
2. Със седалище и адрес на управление: гр.Хасково, пл. „Общински” №1.
3. Капитал: 100 дяла по 10 лв. всеки, общо 1000 лв.
4. Предмет на дейност: 
- поддържане на съществуващите ненаети пасища и мери в съответствие с условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние и прилагането на националните стандарти, определени със заповед на Министъра на земеделието и храните на Република България;
- създаване на нови пасища и мери;
- рекултивация на пасища и мери;
- извършване на агротехнически и растително защитни мероприятия;
- почистване и обработване на пустеещи земеделски земи;
- възстановяване и поддържане на водохранилища извън тези ползвани по реда на Закона за сдруженията за напояване;
- осъществява съвместна дейност с регистрираните земеделски производители, собственици на пасищни животни и граждани, живеещи в съответното населено място, занимаващи се със земеделие или  животновъдство на територията на община Хасково.
5. Общински съвет – Хасково избира за управител Димо Панев Митев, до провеждане на конкурс за заемане на длъжността.
6. Общински съвет – Хасково определя възнаграждение на управителя в размер на 4 /четири/ минимални работни заплати за страната.
7. Приема Учредителен акт на „Агропрогрес – Хасково” ЕООД – гр.Хасково.
8. Възлага на новоизбрания управител да предприеме необходимите действия по вписване на дружеството в Търговския регистър към Агенция по вписванията.
9. Кметът на Община Хасково да сключи договор за възлагане на управлението на „Агропрогрес – Хасково” ЕООД – гр.Хасково с новоизбрания управител, след вписването му в Търговския регистър.
 
ІІ. Община Хасково предоставя на новосъздаденото общинско дружество всички неотдадени за съответната стопанска година под наем или аренда земеделски земи, пасища, мери и водохранилища, както и наличната селскостопанска техника. При кандидатстване от страна на регистрирани земеделски производители и граждани, живеещи в съответното населено място, занимаващи се със земеделие или  животновъдство, Община Хасково им отдава от следващата стопанска година активите, предоставени на дружеството.


Иван Иванов
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ХАСКОВО