Общински съвет – Хасково

Протокол №21 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 26.04.2013 год.

І. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково допълва свое Решение №176 от 01.06.2012 г., както следва:
 
1. В т.ІV, след т.4 се добавят нови т.5 и т.6 с текст:
„т.5 Актуален опис на животните според Ветеринарната информационна система, издаден не по-рано от един месец”.
т.6 Декларация за съгласие за поддръжка на пасищата и мерите в добро земеделско и екологично състояние.”
 
2. В т.ІV, след абзац: „Кметът на Община Хасково назначава комисия за разглеждане на заявленията и определя срок за класиране на кандидатите и за сключване на договорите за наем с класираните лица”, се добавя следния текст: „Комисията, определена със заповед на Кмета на Община Хасково за провеждане на търговете за отдаване под наем на общински пасища и мери, да класира кандидатите за наемани на общински имоти по следните критерии:
1. Годишна наемна цена.
2. Местонахождение на животновъдния обект и брой на отглеждани пасищни животни, съгласно параметрите за гъстота на животинските единици, според Националните стандарти за поддържане на земите в добро земеделско и екологично състояние.
3.Наемателят се задължава да поддържа пасищата и мерите в добро земеделско и екологично състояние в съответствие с Националните стандарти №№1.3, 4.1 – 4.4, утвърдени със заповед №РД09-616 от 21 юли 2010 г. на Министъра на земеделието и храните, изменена със заповед №РД 09-609 от 26 юли 2011 г. Ако наемателят не спазва тези разпоредби, договорът му за наемане може да бъде прекратен предсрочно.”
 
ІІ. Възлага на Кмета на Община Хасково да извърши проверка на сключените договори за отдаване под наем на всички пасища, собственост на община Хасково, дали отговорят на горните условия.
 
ІІІ. Постоянната комисия по земеделието, горите и проблемите на селата при Общински съвет – Хасково съвместно с Общинска администрация Хасково, да изготвят Наредба за стопанисване, управление и разпореждане със земеделски площи от Общинския поземлен фонд и правила за нейното прилагане, до започване на новата стопанска година – 01.10.2013 г.


Иван Иванов
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ХАСКОВО