Общински съвет – Хасково

Протокол №21 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 26.04.2013 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя т.2 от Решение №379 от 29.03.2013 г. на Общински съвет – Хасково, както следва:
„На основание чл.21, ал.1, т.8 и т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково:
 
1. Дава съгласие Община Хасково да предостави сградата на Исторически музей – Хасково на РИМ – Хасково, за реконструкция и обновяване за нуждите на музея, като финансирането се осъществи от РИМ Хасково - като партньор в разработването и реализирането на проектно предложение с наименование „Обща идентичност - обща история”, /„Common Identity - Common History”/, по Третата покана за набиране на проектни предложения на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ /ИПП/ България – Турция, Приоритетна ос 2: Подобряване на качеството на живот, Област на интервенция 2.1.: Опазване на околната среда, природното, историческо и културно наследство“, с обект: “Частична реконструкция на сграда на Исторически музей”, гр.Хасково”, като декларира, че активите предмет на интервенция по проекта ще се използват безвъзмездно за целите на проекта и предметът на инвестицията няма да бъде променян за период от 5 години след завършването на проекта.
2. Възлага на Кмета на Община Хасково да упълномощи директора на РИМ - Хасково да подписва всички необходими документи, свързани с участието на РИМ – Хасково в посочения проект.
3. Разрешава на Кмета на Община Хасково да финансира заемообразно от бюджета на общината разходите за участие на РИМ – Хасково по проекта, съгласно разпоредбите на ДДС №07/04.04.2008 г. на Министерство на финансите, преди те да бъдат възстановени по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителната помощ /ИПП/ България – Турция.”
 
 
Иван Иванов
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ХАСКОВО