Общински съвет – Хасково

Протокол №18 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 01.02.2013 год.

 
На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, във връзка с чл.14, ал.7 и 8 от ЗОС, Общински съвет – Хасково:
І. Дава съгласие да бъде отдаден под наем след провеждане на публично оповестен конкурс за срок до 10 години, при заложени минимални изисквания към кандидатите и условия за поддържане на имот – публична общинска собственост:
Терен, находящ се в поземлен имот с идентификатор 77195.710.8 по КК на град Хасково /ж.к. „Орфей” до бл.10/, с площ 750 кв.м., при първоначално обявен месечен наем в размер на 75 лв. без ДДС – допълнително условие – изграждане и поддръжка на футболно игрище и помощни обслужващи съоръжения.
 
ІІ. Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни публично оповестени конкурси, сроковете за подаване на офертите, депозит в размер на 5000.00 лв. без ДДС, таксите за участие, критериите и методика за оценка, да се посочат в заповедта на Кмета на Община Хасково за провеждане на публично оповестени конкурси за отдаване под наем на обекти – публична общинска собственост.
 
ІІІ. При участие в конкурса да бъде представен идеен проект, инвестиционна програма и количествено-стойностна сметка, представящи начина, по който ще бъдат изпълнени допълнителните условия в срок до шест месеца от дата на сключване на договора за наем, съобразени със следните клаузи:
-Последващо одобряване на поставяеми и конструктивни елементи /спортни съоръжения, пейки, кошчета, ограждения и други/ от съответните Дирекции при Община Хасково.
-Изисквания за поддържане на осветителните тела и електрическите инсталации в площите:
1.  Да поддържа районното осветление съгласно изискванията за техническа експлоатация.
2.  Да отговаря за правилната и безопасна експлоатация на съоръженията за осветление.
3. При извършването на СМР свързани с ремонт или профилактично техническо обслужване на районното осветление, да отговаря за спазването на изискванията на Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000Э, ДВ, бр.21 от 11.03.2005 г.
4.  Да отговаря за това, дейности свързани с експлоатация и ремонт на електрически инсталации, да се извършват само от електротехнически персонал. 
- Денонощна охрана на обектите.
 
ІV. Договорите за наем със спечелилите конкурса за отдаване под наем на игрищата се вписват задължително от наемителите в Службата по вписванията град Хасково, ведно с нотариално заверена декларация, с която наемателите декларират, че при неизпълнение на условията по договора за наем в 6-месечен срок от датата на подписването му, ще освободят имота – публична общинска собственост.

 
ИВАН ИВАНОВ
Председател на Общински съвет - Хасково