Общински съвет – Хасково

Протокол №14 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 26.10.2012 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя Наредба за управление на общинските пътища, както следва:
 
1. Създава нов Раздел VII на глава V със следното наименование: “Вреди причинени от неравности по пътното платно на общинските пътища и улици”.
 
2. Създава нов чл. 65 със следния текст:
 
Чл.65 (1) Началниците на съответните полицейски служби и застрахователните дружества своевременно уведомяват Кмета на Общината при настъпване на пътнотранспортно произшествие с имуществени щети, причинено от неравности по пътната настилка. Уведомяването се извършва чрез телефон, факс, писмено или по друг подходящ начин. 
(2) Мястото, на което е настъпило ПТП задължително се посещава от упълномощен от Кмета на Общината представител, за което се съставя протокол. 
(3) Протокола по ал.2 се подписва от представителя на Общината, увреденото лице и съответния полицейски служител. Отказът на някое от горепосочените лица да подпише протокола се удостоверява чрез подпис на минимум един свидетел. 
(4) Протокола по ал.2 трябва да съдържа най-малко следната информация: точно описание на мястото, на което е настъпило ПТП, обстоятелствата, при които е настъпило, размерите (дълбочина, диаметър и др.) на неравността на пътното платно, видимите щети и увреденото лице. По възможност в протокола се посочва и скоростта на движение на ППС при преминаване през неравността. 
(5) Горните разпоредби се прилагат и когато вредите са причинени от неизправни отводнителни шахти, стопанисването и поддържането на които е възложено на Община Хасково. 

 
ИВАН ИВАНОВ
Председател на Общински съвет - Хасково