Общински съвет - Хасково

Протокол №10 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 22.06.2012 год.

На основание чл.21, ал.1, т.8, т.12 и т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково реши:

1.Упълномощава инж. Георги Иванов Иванов, кмет на Община Хасково, да представлява Общината при кандидатстване за финансиране на проекти в програмни области №5 Енергийна ефективност, №6 Възобновяеми енерйини източници, №7 Адаптиране към климатичните промени и №21 Иновации за зелена индустрия, част от „Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство“ /”EEA Grants 2009-2014”/ и „Норвежкия финансов механизъм“ /”Norway Grants 2009-2014”/. С цел успешно провеждане на дейностите по получаването на безвъзмездно финансиране да бъде избрана фирма консултант.

2.Да бъде избрана фирма – изпълнител, която на базата на наличната и допълнително събрана информация да изготви Предварителни технически проекти, който да бъдат представени пред финансиращата институция.

3.Да бъде избрана фирма – изпълнител за изготвяне на пълни Технически проекти, включващи всички необходими компоненти на проектите, позволяващи тяхното успешно изграждане и пускане в експлоатация, съгласно действащата нормативна уредба. Изготвяне на необходимата документация за откриване на процедура по ЗОП за избор на фирма изпълнител на проектите.                                                                                                   

4.На основание чл.60, ал.1 от Административно – процесуалния кодекс допуска предварително изпълнение на решението.

                

ИВАН ИВАНОВ

Председател на Общински съвет - Хасково