Общински съвет - Хасково

Протокол №9 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 01.06.2012 год.

 

             І. На основание чл.8, ал.9 от ЗОС, Общински съвет – Хасково актуализира годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2012 г. със земи от Общински поземлен фонд, съгласно Приложение №1 и Приложение №2.

            ІІ. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, във връзка с чл.24а, ал.6 от ЗСПЗЗ, Общински съвет – Хасково дава съгласие да бъдат отдадени под наем без търг или конкурс за срок от 10 години, земеделски земи от общински поземлен фонд – публична и частна общинска собственост, съгласно Приложение №1, по цени, определени в Наредбата за началния размер на наемните цени и цени при разпореждане с общинска собственост по реда на Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост.

            ІІІ. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.24а, ал.7 от ЗСПЗЗ, Общински съвет – Хасково дава съгласие да бъдат отдадени под наем без търг или конкурс за срок от 1 година, маломерни земеделски имоти /до 10 дка/, съгласно Приложение №2, по цени определени в Наредбата за началния размер на наемните цени и цени при разпореждане с общинска собственост по реда на Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост.                                                                   

            ІV. Отдаването под наем на имотите по т.ІІ и т.ІІІ от настоящото решение се извършва по следния ред:

            Община Хасково обявява на видно място в общината и кметствата одобрения списък по Приложение №1 и Приложение №2. В обявата се посочват условията по чл.24а, ал.6 и ал.7 от ЗСПЗЗ, срокът за приемане на заявления и изискващите се документи, наемната цена и изискването да е платена при сключване на договора за наем.

            Срокът за приемане на заявления не може да бъде по-кратък от 30 дни, считано от деня на обявяването.

            Лицата подават заявление в Община Хасково и прилагат:

            1.Нотариално заверено копие от удостоверение за вписване в търговския регистър или карта за регистрацията на земеделски производител;

            2.Нотариално заверено копие от идентификационната карта за регистрация в регистър БУЛСТАТ /за регистрираните земеделски производители/;

            3.Предложение за наемна цена.

            4.Документ за липса на просрочени задължения към Община Хасково.

            Кметът на Община Хасково назначава комисия за разглеждане на заявленията и определя срок за класиране на кандидатите и за сключване на договорите за наем с класираните лица.

            Комисията разглежда заявленията по реда на постъпването им. Заявления, които не отговорят на изискванията, се остават без разглеждане и не участват в класирането. За работата си комисията съставя протокол, в който посочва класираните кандидати.

            Въз основа на протокола и документ за платената наемна цена кмета на общината сключва договори с класираните лица за срока на ползване под наем на имотите от Общински поземлен фонд.

            Списъците по Приложение №1 и Приложение №2 се актуализират след всяка проведена процедура и се обявяват на видно място в общината и кметствата с оглед отдаването на земите от Общински поземлен фонд, целогодишно по този ред.                                                                                                             

            V. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково възлага на кметовете на кметства и кметските наместници контролът върху ползването на земите от Общинския поземлен фонд в съответното населено място.

            VІ. Сумите, събирани от наеми и обезщетения за ползване на земи от Общинския поземлен фонд да се предоставят на съответното кметство за извършване на дейности, съгласно с Общинска администрация Хасково.

 

    

ИВАН ИВАНОВ

Председател на Общински съвет - Хасково