Общински съвет - Хасково

Протокол №7 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 30.03.2012 год.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, във връзка с чл.14, ал. 7 и 8 от ЗОС, Общински съвет – Хасково реши:

І.  Отменя свое Решение №73 от 03.02.2012 г.

ІІ. Дава съгласие да бъдат отдадени под наем след провеждане на публично оповестен конкурс за срок до 10 години, при заложени минимални изисквания към кандидатите и условия за поддържане на следните имоти – публична общинска собственост:

1. Игрища, находящи се в поземлен имот с идентификатор 77195.714.292 по КК на град Хасково при първоначално обявен месечен наем в размер на 430,00 лв. без ДДС, както следва:

        - Футболно игрище с площ 1050 кв.м., находящо се в поземлен имот с идентификатор 77195.714.292 по КК на град Хасково /ул. „Кюстенджа - допълнително условие – изграждане и поддръжка на игрището с изкуствена тревна настилка.

        - Баскетболно игрище с площ 770 кв.м., находящо се в поземлен имот с идентификатор 77195.714.292 по КК на град Хасково /ул. „Кюстенджа/ - допълнително условие – изграждане и поддръжка на игрището с мултифункционална спортна настилка за игра с топка за открити спортни площадки.

        - Волейболно игрище с площ 580 кв.м., находящо се в поземлен имот с идентификатор 77195.714.292 по КК на град Хасково /ул. „Кюстенджа”/, - допълнително условие – изграждане и поддръжка на игрището с мултифункционална спортна настилка за игра с топка за открити спортни площадки.                                                                                        

        - Игрище за тенис на корт с площ 600 кв.м., находящо се в поземлен имот с идентификатор 77195.714.292 по КК на град Хасково /ул. „Кюстенджа”/, - допълнително условие – изграждане и поддръжка на игрището с мултифункционална спортна настилка за игра с топка за открити спортни площадки.

        - Сграда с идентификатор 77195.714.292.3 по КК на град Хасково с площ 83 кв.м., на 1 етаж, с предназначение: съблекални.

 

2. Терен, находящ се в поземлен имот с идентификатор 77195.706.400 по КК на град Хасково /ул. „Дунав”/ с площ 3444,00 кв.м. при първоначално обявен месечен наем в размер на 344,40 лв. без ДДС - допълнително условие – изграждане и поддръжка на многофункционално спортно игрище и помощни обслужващи съоръжения.

 

3. Терен, находящ се в парк „Ямача” – фрагмент детски сектор и футболно игрище с площ 2000 кв.м. при първоначално обявен месечен наем в размер на 200.00 лв. без ДДС - допълнително условие – изграждане и поддръжка на футболно игрище и помощни обслужващи съоръжения;

 

ІІІ. Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни публично оповестени конкурси, сроковете за подаване на офертите, депозит в размер на 5000.00 лв. без ДДС, таксите за участие, критериите и методика за оценка, да се посочат със заповед на Кмета на Община Хасково за провеждане на публично оповестени конкурси за отдаване под наем на обекти – публична общинска собственост.

                                                                                                                            

ІV. При участие в търга да бъде представен идеен проект, инвестиционна програма и количествено-стойностна сметка, представящи начина, по който ще бъдат изпълнени допълнителните условия в срок до шест месеца от датата на сключване на договора за наем, съобразени със следните клаузи:

 

        - Последващо одобряване на поставяеми и конструктивни елементи (спортни съоръжения, пейки, кошчета, ограждения и други) , от съответните Дирекции при Община Хасково.

        Изисквания за поддържане на осветителните тела и електрическите инсталации в площите:

1. Да поддържа районното осветление съгласно изискванията за техническа експлоатация.

2. Да отговаря за правилната и безопасна експлоатация на съоръженията за осветление.

3. При извършването на СМР свързани с ремонт или профилактично техническо обслужване на районното осветление, да отговаря за спазването на изискванията на Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000 V., ДВ, бр. 21 от 11.03.2005 г.

4. Да отговаря за това дейности свързани с експлоатация и ремонт на електрически инсталации да се извършват само от електротехнически персонал.

        - Денонощна охрана на обектите.

 

        V. Договорите за наем със спечелилите конкурса за отдаване под наем на игрищата, се вписват задължително от наемателите в Службата по вписванията - град Хасково, ведно с нотариално заверена декларация, с която наемателите декларират, че при неизпълнение на условията по договора за наем в 6-месечен срок от датата на подписването му, ще освободят имота – публична общинска собственост.

 

 

 

ИВАН ИВАНОВ

Председател на Общински съвет - Хасково