Общински съвет - Хасково

Протокол №6 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 24.02.2012 год.

На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково реши:

І. Приема схема за зониране на централната алея в парк „Кенана” за разполагане на обекти по чл.56 от ЗУТ за празниците на град Хасково.

ІІ. Допълва годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2012 г. с част от имот – публична общинска собственост – съгласно схема за зониране на централната алея в парк „Кенана” за разполагане на обекти по чл.56 от ЗУТ за празниците на град Хасково.

ІІІ. Дава съгласие да бъде отдаден под наем след провеждане на публично оповестен конкурс за срок до 10 години на терен от 100 кв.м. съгласно одобрената схема, за поставяне на преместваем търговски обект, при първоначално определен месечен наем съгласно Решение №38/25.01.2008 г. на Общински съвет – Хасково и допълнително условие: проектиране, съгласуване, изграждане и поддържане на необходимата ВиК, WC и ел.инфраструктура в зоната за разполагане на преместваеми търговски обекти и атракциони и ползването на прилежащата площ за времето на провеждане на традиционният есенен панаир на територията на лесопарк „Кенана”.

ІV. Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни публично оповестени конкурси, сроковете за подаване на офертите, депозит в размер на 5 000.00 лв. без ДДС, таксите за участие, критериите и методика за оценка и началната тръжна цена, съобразно Решение №38/25.01.2008 г. на Общински съвет – Хасково, да се посочат в заповедта на Кмета на Община Хасково за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обект – публична общинска собственост.

V. При участие в конкурса да бъде представен идеен проект и инвестиционна програма, представящи начина, по който ще бъдат изпълнени допълнителните условия, съобразени със следните клаузи:

- Последващо одобряване на проекти за търговските обекти по реда на ЗУТ и издаване на разрешение за поставяне за срока на договора и периода за провеждане на есенният панаир.

- Последващо одобряване на конструктивни елементи като беседки, сенници и други, както и на всички поставяеми елементи – пейки, кошчета, ограждения, малки архитектурни елементи от съответните Дирекции при Община Хасково.

- Поддържането и текущия контрол на площадките за игра (атракциони), на подходите към тях и на съоръженията и елементите им се извършват от съответния наемател, който по всяко време носи отговорност за съответствието на площадката с изискванията на наредбата.

- Наемателят носи отговорност за:

Правилното устройство на зоната за периода на ползването й в съответствие с изискванията за безопасност и достъпност; Монтажа, контрола и поддържането на всички съоръжения за игра; Полагането на изискващите се ударопоглъщащи и други видови настилки на територията на площадката, както и за контрола и поддържането им; Извършването на всички видове контрол по време на експлоатацията на зоните за игра; Опазване на озелените площи и дървесно храстовата растителност; Възстановяване на настилки, паркови елементи и тревни площи, увредени в периода на провеждане на панаира. Извършване на санитарни резитби и оформяне корони на дървета, само след издадено Разрешение от Кмета на Община Хасково.

 VІ. Общински съвет – Хасково, на основание чл.21, ал.1, т.8 и т.23 от ЗМСМА, възлага на Кмета на Община Хасково да изследва възможността за изграждане и стопанисване от Община Хасково на общодостъпен паркинг за посетителите на парк ”Кенана” върху терена, находящ се в южната част на имот с идентификатор №77195.742.23 по КК на гр.Хасково, както и да бъдат предприети действия по съгласуване и съдействие от страна на електроразпределителните дружества, собственици на далекопроводите за изграждане на паркинга.

 

Председател на Общински съвет – Хасково:
/Иван Иванов/