Общински съвет - Хасково

Протокол №5 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 03.02.2012 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за рекламната дейност на територията на Община Хасково, както следва:

§1 Чл. 5 придобива следната редакция: Всички текстове в областта на външната реклама, надписите и информационно-указателните табели да бъдат изписани на български език, освен ако не са регистрирани търговски марки и услуги, и съгласно изискванията в Търговския закон.

§2 Чл.11 т.6 придобива следната редакция: Фасади на жилищни сгради, с изключение на калкани, стени и покриви /освен по одобрен проект или визуализация на РИЕ одобрени с решение на ЕСУТ/.

§3 Чл.11 т.7 придобива следната редакция: Ажурни и декоративни огради /освен по одобрен проект, визуализация на РИЕ одобрени с решение на ЕСУТ/.

§4 Чл.15 ал.2 придобива следната редакция: Надписите са елемент от проекта за графично и цветно оформление на обекта, за който са предназначени. Одобряването на този проект се извършва от техническата служба, която одобрява архитектурния проект или проект - визуализация за обекта.

§5 Чл.18 ал.2 придобива следната редакция: Размерите на информационно-указателните табели не трябва да надвишават 2 кв.м. като вертикалния ръб трябва да бъде поставен на разстояние от края на уличното платно не по-малко от 0.80 м, а долния хоризонтален – на височина не по-малко от 2.80 м от нивото на терена.

§6 Чл.26 ал.1 придобива следната редакция: Рекламно-информационни елементи могат да се разполагат на територията на Община Хасково съгласно Разрешение за поставяне въз основа на одобрена схема, проекти и визуализации, разрешени от компетентните органи на общината и след заплащане на предвидената административна такса по тарифа, утвърдена от Общински съвет – Хасково.

§7 Към чл. 26 се добавя нова ал. 3: Не се разрешават разполагане на Рекламно-информационни елементи на територията на Община Хасково, ако собствениците имат неплатени такси и задължения към общината.

§8 Чл.32 придобива следната редакция: Председателят на ЕСУТ на Община Хасково внася постъпилите схеми, проекти, снимки и визуализации за разглеждане в комисията.

§9 Чл.34 ал.1 придобива следната редакция: Разрешение за поставяне се издава по писмено заявление на собственика или упълномощено от него лице след приключване на всички необходими процедури по одобряване и съгласуване на проектите и след заплащането на депозит в размер на 100лв. Депозитът се възстановява след премахване на РИЕ от собственика /ползвателя/ въз основа на протокол който установява, че мястото където е монтиран е приведено в първоначалния му вид.

§10 Чл.34 А придобива следната редакция: При забавяне монтирането на РИЕ за срок по-дълъг от 3 месеца след издаване на разрешение за поставяне, длъжностните лица от отдел “ГГС” съставят констативен протокол и издават заповед за анулиране на разрешителното.

§11 Чл.35а придобива следната редакция: При необходимост от изграждане на връзки с инженерната инфраструктура, се изготвят съответните проекти за свързване, придружени от трасировачен план. Проектите се съгласуват с необходимите експлоатационни дружества и се оценят от Експертния съвет по устройство на територията. При монтаж на РИЕ с бетонова основа и при изграждане на връзки с инженерната инфраструктура на базата на издаденото Разрешение за поставяне се издава Съгласувателно писмо по чл.5 ал.1 от Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи.

§12 Чл.36 ал.1 т.2 придобива следната редакция: Заявителят е нарушавал системно или грубо изискванията на тази наредба при или по повод разполагането на други РИЕ. РИЕ е без разрешение за поставяне или с изтекъл срок на разрешение за поставяне за период повече от два месеца. Собственикът на РИЕ не е извършил плащане за повече от два поредни месеца на дължимите такси, съгласно Наредбата за определяне и администратирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково или сключените с общината договори.

§13 Чл.36 ал.1 т.3 придобива следната редакция: Вече има одобрена схема или издадено друго разрешение за разполагане на РИЕ върху или в непосредствена близост на мястото, посочено от заявителя.

§14 Чл.37 придобива следната редакция: Ползването на общински имоти, сгради и съоръжения за разполагане на РИЕ се извършва въз основа на договор, който се сключва от Кмета на община Хасково или упълномощено от него лице или въз основа на такси, определени в Наредбата за определяне и администратирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково .

§15 Към чл.41 се добавя нова ал. 6 Разрешенията, издадени по тази наредба, се отнемат със заповед на кмета или упълномощени от него лице при:

При неспазване изискванията на настоящата Наредба. При неплащане необходимите такси, за обектите върху общински терени за повече от два поредни месеца. При неизпълнение писмени нареждания на длъжностно лице по настоящата наредба или контролен орган. При възникнали обществени нужди, налагащи това действие или влизане в сила на заповед за одобряване на ПУП за съответната територия или издадено друго разрешение за разполагане на РИЕ върху същия терен или в непосредствена близост.

 

Председател на Общински съвет – Хасково:
/Иван Иванов/