Общински съвет - Хасково

Протокол №5 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 03.02.2012 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Хасково, както следва:

§1 Чл.3 ал.4 придобива следната редакция: При необходимост от изграждане на връзки с инженерната инфраструктура, се изготвят съответните проекти за свързване. Проектите се съгласуват с необходимите експлоатационни дружества и оценят се от Експертния съвет по устройство на територията. и се вписват като допълнително условие в издаденото Разрешение за поставяне. При изграждане на връзки с инженерната инфраструктура на базата на издаденото Разрешение за поставяне се издава Съгласувателно писмо по чл.5 ал.1 от Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи.

§2 Чл.4 ал.3 т.7 придобива следната редакция: временни огради.

§3 Чл. 16 ал.7 и ал.8 се отменят.

§4 Към чл.16 се добавя нова ал.9: Преместваемите обекти се разполагат, съгласно Разрешение за поставяне въз основа на одобрени схема, проекти и визуализации разрешени от компетентните органи на общината и след заплащане на предвидената административна такса и депозит по тарифа, утвърдена от Общински съвет – Хасково.

§5 Към чл.16 се добавя нова ал.10: Не се разрешават разполагане на преместваемите обекти на територията на Община Хасково, ако собствениците имат неплатени такси и задължения към общината.

§6 Към чл.25а се добавя нова т.5: При неплащане необходимите такси, за обектите върху общински терени, за повече от 2 поредни месеца. В този случай, разрешение за поставяне за тези временни съоръжения не се издава за срок от 2 години от извършеното нарушение.

 

 Председател на Общински съвет – Хасково:
/Иван Иванов/