Общински съвет - Хасково

Протокол №3 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 16.12.2011 год.

І. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, във връзка с чл. 14, ал. 7 и 8 от ЗОС, Общински съвет – Хасково дава съгласие да бъдат отдадени под наем след провеждане на публичен търг с явно наддаване за срок до 10 години, следните имоти – публична общинска собственост:

1)  Парк “Брезите”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.715.33 с площ по КК – 7388 кв.м, намираща се между улиците „Мадара”, „Щ. Вапцаров”, „Сливница” и „Г. Бенковски” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 130 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на съществуващите стари бордюри и окантване на алеите с градински бордюри. Полагане на настилка от ситна фракция на всички обходни и довеждащи алеи – срок до една година от сключване на договора; основен ремонт на съществуващата настилка от пелевунски плочи на централния подход откъм ул. „Мадара” и централната част на парка – срок до края на месец май 2012 год.; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка – срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; подмяна на съществуващия кош на площадката за стрийтбол - срок до края на месец юни 2013 год.; монтаж на тенис маса – срок до 30.06.2012 год.; монтаж на нови осветителни тела по периферните алеи на парка – срок до 30.09.2012 год.; демонтаж на съществуващите стари и разнородни пейки и монтаж на 15 броя нови пейки – срок до 30.06.2012 год; демонтаж на съществуващите стари и монтаж на 10 броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

2)  Парк “Илинден”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.741.4 с площ по КК – 3395 кв.м., намираща се между бул. „Илинден”, ул. „Преображение” и „Гоце Делчев” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 51 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на съществуващите градински бордюри с нови и основен ремонт на настилката от пелевунски плочи – срок до три години от сключване на договора; ремонт на глицзидарии от четириъгълни бетонови плочи – срок до края на месец май 2012 год.; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка– срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; направа и монтаж на нови ниски ограждения по одобрен детайл за опазване на озеленените площи – срок до края на месец юни 2012 год.; оформяне на кът за отдих в западната част на парка, подмяна на беседката – срок до четири години след сключване на договора; монтаж на тенис маса – срок до 30.06.2013 год.; подмяна на съществуващите пейки с нови 10 броя нови пейки – срок до три години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите разнородни и монтаж на 8 броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

3)  Сквер “Добруджа”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.720.15 с площ по КК – 1565 кв.м., намираща се между улиците „Добруджа”, „Н. Цанов”, „Л. Каравелов” и „Бяло море” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 40 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на съществуващите градински бордюри с нови и основен ремонт на настилката от пелевунски плочи – срок до три години от сключване на договора; ремонт на глицзидарии и стъпала – срок до края на месец май 2012 год.; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка– срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; подмяна на ниските ограждения за опазване на озеленените площи по одобрен детайл – срок до пет години от сключване на договора; монтаж на 2 броя нови осветителни тела в западната част на сквера – срок до 30.09.2012 год.; подмяна на съществуващите пейки върху глицзидарии с нови и монтаж на три нови диванни пейки – срок до три години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите и монтаж на 5 (пет) броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

4)  Сквер “Мерсито”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.721.276 с площ по КК – 2155 кв.м., намираща се между улиците „Хр. Ботев”, „П. Берон”, „П. Р. Славейков” и „Еп. Софроний и възможност за монтаж на временен обект с площ до 50 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детски площадки – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на всички бордюри в озеленената площ с нови градински и основен ремонт на настилката от пелевунски плочи – срок до три години от сключване на договора; ремонт на глицзидарии, ограждащи сквера към тротоарите и на бучарди по шестоъгълни цветарници – срок до края на месец май 2012 год.; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детски площадки (една с пясъчника и една със съоръжения за малки деца) – срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; подмяна на ниските ограждения за опазване на озеленените площи по одобрен детайл – срок до пет години от сключване на договора; демонтаж на стари пейки върху глицзидарии, подмяна на старите и монтаж на 15 нови диванни пейки – срок до 31.05.2013 год; демонтаж на съществуващите и монтаж на 10 (десет) броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

5)  Озеленена площ източно от у-ще “Св. Ив.Рилски”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.712.77 с площ по КК – 4945 кв.м., намираща се източно от училище “Св. Ив.Рилски”, до улиците „Иван Асен ІІ” и „Одрин” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 54 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на градински бордюри с нови, основен ремонт на настилката от пелевунски плочи и ремонт на стъпала – срок до три години от сключване на договора; ремонт на глицзидарии за пейки и цветарници – срок до края на месец май 2012 год.; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка– срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; подмяна на предпазни метални ограждения, ограничаващи парка към улиците „Иван Асен ІІ” и „Одрин”– срок до края на месец юни 2012 год.; оформяне на стрийтбол площадка в южната част на парка, над гаражите на ул. „Рила” – срок до три години след сключване на договора; монтаж на нова тенис маса – срок до четири години след сключване на договора; подмяна на съществуващите пейки върху глицзидарии с нови и 10 (десет) броя нови диванни пейки – срок до три години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите и монтаж на 12 броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

6)  Парк “Бяло море”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.720.9 с площ по КК – 9231 кв.м., намираща се между улиците “Бяло море”, „Захари Стоянов” и „Боровец” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 80 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на градински бордюри с нови, основен ремонт на настилката от пелевунски плочи, както и основен ремонт на югозападната алея към ул. „Боровец” – срок до две години от сключване на договора; изграждане на нова алея северозападно към ул. „Боровец”, площадка с беседка (след одобрен проект) зад трафопоста и ремонт на стъпалата към ул. „Захари Стоянов” – срок до три години от сключване на договора; ремонт на подпорни стенички, стъпала и рампи в района на детските площадки – срок до края на месец април 2013 год.; демонтаж на всички съществуващи детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка – срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши   съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; оформяне на нова стрийтбол площадка в югозападната част на парка – срок до четири години след сключване на договора; монтаж на нова тенис маса – срок до три години след сключване на договора; подмяна на съществуващите пейки върху глицзидарии с нови и 12 (дванадесет) броя нови диванни пейки – срок до три години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите и монтаж на 10 (десет) броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площи и провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

7) Сквер “Ликуша”

поддържане на озеленената площ – имот с идентификатор 77195.715.229 с площ по КК – 1443 кв.м., намираща се между улиците „Стара планина”, „Страшимир” и „Оборище” и възможност за монтаж на временен обект с площ до 43 кв.м., при следните допълнителни условия: представяне на дендрологичен проект и проект за детска площадка – срок до три месеца от сключване на договора; залесяване (попълване на растителност) до края на месец март 2012 год. по одобрен от Община Хасково проект. Попълване на растителността ежегодно за времето на действие на договора; подмяна на съществуващите градински бордюри с нови и преасфалтиране или подмяна на асфалтовата настилка с друга трайна (плочник) – срок до три години от сключване на договора; ремонт на подпорни стени и стъпала при необходимост – за цялото действие на договора; демонтаж на съществуващите детски съоръжения и изграждане на нова детска площадка– срок до края на месец май 2013 год. Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра; монтаж на ниски ограждения за опазване на озеленените площи по одобрен детайл – срок до една година от сключване на договора; подмяна на металните предпазни ограждения към ул. „Стара планина” – срок до две години от сключване на договора; подмяна на съществуващите 5 броя осветителни тела на територията на сквера с нови – срок до 30.09.2014 год.; подмяна на всички съществуващи пейки с нови 8 (осем) броя диванни– срок до две години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите и монтаж на 5 (пет) броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел и осветителните тела; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

8) Поддържане на озеленена площ в кв. 54 по плана на с. Малево, община Хасково с площ – 1700 кв.м. и възможност за монтаж на временен обект с площ до 50 кв.м., при следните допълнителни условия:

Съгласуване на проекта за павилиона с Дирекция “Устройство на територията” при Община Хасково; Засаждане на нова растителност след съгласуване с Общината в срок до края на март 2012 година. демонтаж на съществуващите детски съоръжения и монтаж на нови – срок до края на месец май 2013 год.

Монтажа на новите детски съоръжения, изпълнението на настилките на детските площадки и оформянето на пясъчниците да се извърши съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра;

подмяна на съществуващите пейки с нови седем броя пейки – срок до две години след сключване на договора; демонтаж на съществуващите и монтаж на три броя нови кошчета за отпадъци – срок до 31.07.2012 год.; за целия период на действие на договора да се осигури: поддържане на настилките, детските съоръжения и парковата мебел; обработка на озеленените площии провеждане на дезакараризационни мероприятия; поддържане на растителността и тревните площи – редовно косене, поливане, прекопаване, тесане и почистване.

ІІ.  Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни търгове с явно наддаване, сроковете за подаване на офертите, депозитите, таксите за участие и началната тръжна цена съобразно Решение № 38/25.01.2008 година на Общински съвет – Хасково, да се посочат със заповед на Кмета на Община Хасково за провеждане на търгове за отдаване под наем на обекти – публична общинска собственост.

ІІІ. При участие в търга да бъде представена инвестиционна програма, представяща начина, по който ще бъдат изпълнени допълнителните условия, съобразена със следните клаузи:

Последващо одобряване на проекти за търговските обекти по реда на ЗУТ и издаване на разрешение за поставяне за срока на договора. Последващо одобряване на конструктивни елементи като беседки, сенници и други, както и на всички поставяеми елементи – пейки, кошчета, ограждения, малки архитектурни елементи, както и дендрологични проекти от съответните Дирекции при Община Хасково. Разрешаването, изграждането и въвеждането в експлоатация на нови площадки за игра се извършват при условията и по реда на ЗУТ. Преди въвеждане в експлоатация на нова или при основно обновяване на съществуваща площадка за игра по реда на ЗУТ, се възлага на орган за контрол да извърши проверка за съответствието на изпълнената площадка с изискванията за безопасност по реда на Наредба№ 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра Поддържането итекущия контролна площадките за игра, на подходите към тях и на съоръженията и елементите им се извършват от съответния наемател, койтопо всяко време носи отговорност за съответствието на площадката с изискванията на наредбата. Наемателятноси отговорност за: правилното устройствона площадкатав съответствие с изискванията за безопасност и достъпност, определени по реда на наредбата; монтажа, контрола и поддържането на всички съоръжения за игра; полагането на изискващите се ударопоглъщащи и други видове настилки на територията на площадката, както и за контрола и поддържането им; поддържането на растителните видове и на елементите на обзавеждането и за редовното почистване и/или подмяна на пясъка в пясъчниците и поддържането на територията на откритите площадки за игра; извършването на всички видове контрол по време на експлоатацията на площадката за игра; предприетите и/или непредприетите мерки за отстраняване на несъответствията с изискванията на наредбата. Наемателятсъставя план за контрол и поддържане на площадката за игра за осигуряване на съответствие с изискванията за безопасност. Изисквания за поддържане на осветителните тела и електрическите инсталации в озленените площи: Да поддържа районното осветление съгласно изискванията за техническа експлоатация. Да отговаря за правилната и безопасна експлоатация на съоръженията за осветление. При извършването на СМР свързани с ремонт или профилактично техническо обслужване на районното осветление, да отговаря за спазването на изискванията на Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000 V.,ДВ, бр. 21 от 11.03.2005 г. Да отговаря за това дейности свързани с експлоатация и ремонт на електрически инсталации да се извършват само от електротехнически персонал.

При необходимост да изисква от собственика съдействие за осигуряване на достъп до уредба за улично осветление с цел обезопасяване.

 

Председател на Общински съвет – Хасково:
/Иван Иванов/