Общински съвет - Хасково

Протокол №44 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 25.03.2011 год.

На основание чл. 21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково приема Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинската собственост

В РАЗДЕЛ ІV

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ – ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ЗА НУЖДИТЕ НА МЕСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И СИНДИКАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

В чл. 25 се създава ал.1 в следната редакция:

„Чл. 25.ал.1. По този раздел се предоставят за ползване под наем помещения – общинска собственост, на общинските ръководства на политическите партии, които имат парламентарна група в Народното събрание и на политическите партии, които имат представителна група в Общински съвет – Хасково и отговарят на условията предвидени в Закона за политическите партии.

Създава се ал.2 на чл. 25

„Чл.25, ал.2Наемът на предоставените помещения е в размер на амортизационните отчисления, като към тях се добавят и експлоатационните разходи, ако има такива“

Създава се нова ал.3 на чл.25

„Чл.25, ал.3 Предоставените помещения на политически партии не могат да се преотдават под наем и да се преотстъпват за ползване. Такива помещения могат да се ползват съвместно по договор с трети лица само за цели, пряко свързани с дейността на партията.“

Създава се нова ал.4 на чл. 25

„Чл.25, ал.4 Наемните правоотношения се прекратяват само поради неплащане на наемната цена за повече от три месеца или поради системното й неплащане в срок /повече от три пъти закъснение в заплащането/ или при нарушение на ал. 3.“

Чл.26 остава непроменен.

Чл.27 добива следната редакция:

„Чл.27 ал.1 Исканията за предоставяне на помещения по чл. 25 и чл. 26 се отправят до Общински съвет – Хасково с писмена молба.

Чл. 27, ал. 2 остава непроменена

Чл.27, ал.3 добива следната редакция:

„Чл.27, ал.3 Председателят на Общински съвет – Хасково уведомява незабавно за постъпилото искане Дирекция „Общинска собственост“ на Община Хасково и Постоянните комисии по обществен ред и законност и по общинска собственост и стопанска политика към Общинския съвет.

Създава се ал.4 на чл.27 :

„Чл. 27 ал.4 На съвместно заседание, постоянните комисии по обществен ред и законност и по общинска собственост и стопанска политика разглеждат искането и се произнасят по законосъобразността му и възможността да се предложи конкретно помещение за ползване на партията.

Създава се ал.5 на чл. 27

„Чл. 27 ал.5 Решението на двете комисии по ал.4 се изпраща в едноседмичен срок на общинското ръководство на политическата партия подала искането. Общинското ръководство в срок от една седмица депозира писмена декларация за съгласието си да ползва предложеното му помещение. При отказ, ново искане може да се подаде след 1 година.

Чл. 28 ал. 1 добива следната редакция:

„Чл.28, ал.1. Въз основа на решението на двете комиси по ал.4 и писмената декларация за съгласие от политическата партия, Общински съвет – Хасково приема решение за настаняване на политическата партия в предложеното и помещение и задължава кмета да сключи договор при условията на настоящата наредба и ЗПП.

Чл. 28, ал.2 добива следната редакция:

„Чл. 28, ал.2 В 14-дневен срок след влизане в сила на решението на Общински съвет – Хасково, кмета на общината или оправомощено от него лице сключва договор за наем с представляващия политическата партия в община Хасково.

Чл.28, ал.3 добива следната редакция:

„Чл.28, ал.3 Срокът по този договор за парламентарно представените политически партии е до провеждането на нови избори, с които започва нов мандат на Народното събрание, а за представените в Общинския съвет до избирането на нов Общински съвет.

   Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/