Общински съвет - Хасково

Протокол №40 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 28.01.2011 год.

На основание чл.6, ал.1, б.”а”, чл.62 и чл.66 от ЗМДТ, §25 от ПЗР към ЗИДЗМДТ (обн.в ДВ, бр.98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) и чл.21, ал.1, т.7 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково определя такса за битови отпадъци за 2011 г., както следва:

1/. За жилищни и нежилищни имоти на граждани на град Хасково, както и за жилищни имоти на предприятията в размер на 1,5 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимите имоти. По видове услуги таксата е, както следва:

за осигуряване на съдове, събиране и транспортиране на ТБО – 0,6 на хиляда; за проучване, проектиране, поддържане, експлоатация, закриване, мониторинг на депата за съхранение на битови отпадъци – 0,4 на хиляда; за чистотата на териториите за обществено ползване – 0,5 на хиляда.

2/. За жилищни и нежилищни имоти на граждани на град Хасково, както и за жилищни имоти на предприятията в ІV зона в размер на 1,2 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимите имоти.

3/. За жилищни и нежилищни имоти на граждани на град Хасково, както и за жилищни имоти на предприятията в V зона, както и за селата в община Хасково – в размер на 1,0 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимите имоти.

4./ За нежилищни имоти на предприятията в размер на 5,0 на хиляда върху по-високата между отчетната стойност и данъчната оценка на недвижимите имоти. По видове услуги таксата е, както следва:

за осигуряване на съдове, събиране и транспортиране на ТБО – 2,4 на хиляда; за проучване, проектиране, поддържане, експлоатация, закриване, мониторинг на депата за съхранение на битови отпадъци – 0,6 на хиляда; за чистотата на териториите за обществено ползване – 2,0 на хиляда.

5./ За предприятия и граждани, декларирали съдове за изхвърляне на битови отпадъци – 745 лева за един брой съд.

6./ Завилните имоти на гражданите и фирмите в местностите: „Кекличево стопанство”, „Туристическа хижа”, „Изгрев”, „Куба”, „Орфей” и „Каменец” се определя такса за обезвреждането на битовите отпадъци и поддържане на депа в размер на 0,5 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимите имоти.

7./ За имоти на Българската православна църква, Вакъфски имоти и имоти на Арменската църква, в размер на 0,1 на хиляда върху данъчната оценка на имотите.

  Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/