Общински съвет - Хасково

Протокол №40 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 28.01.2011 год.

На основание чл.9, ал.1 и ал.2 от Закона за лечебните заведения,§70, ал.1 от Преходни и заключителни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения и чл.21, ал.1, т.9 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково реши:

1. Изменя наименованието на „Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково в „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково.

2. Допуска промяна в наименованието на дружеството – отСпециализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково в „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково.

3. Изменя Учредителния акт на дружеството, както следва:
- В заглавието на Учредителния акт израза: „Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково в „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково.

- В чл.2 и чл.14, ал.2 израза: „Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково се заменя с израза: „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково.

4. Задължава управителя на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково” ЕООД – гр.Хасково, да предприеме необходимите действия за вписване на промените, настъпили в дружеството в Търговския регистър при Агенцията по вписвания, както и да подаде необходимите документи за пререгистрация и издаване на разрешение за лечебна дейност до Министъра на здравеопазването, съгласно изискванията на Закона за лечебните заведения.

  Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/