Общински съвет - Хасково

Протокол №35 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 24.09.2010 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване, както следав:

§1 Чл.19 придобива следната редакция: “Незабавно преди започванеи след завършване на необходимите възстановителни работи, посочени в съгласувателните писма по чл. 5 и 11, възложителят на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване на улични и тротоарни настилки, вътрешно-квартални пространства, общински и полски пътища, озеленени и залесени площи,уведомява писмено общинската администрация. Завършването на възстановителните работи в указания в съгласувателното писмо срок, се установява с констативен протокол по чл.20 от настоящата наредба, при спазване разпоредбата на чл.74 от ЗУТ”.

§2 Към чл. 20 се добавя ново изречение: “Неизвършени или некачествено извършени възстановителни работи се отразяват в констативния протокол, предписва се срок за изпълнението им и се прилагат разпоредбите на глава седма”.

§3 Чл. 23 (1) придобива следната редакция: “В границата на урбанизираните територии, гаранционната вноска в размер на 60 лв./кв.м., внесена по реда на чл.21, се връща след изтичане на 3-месечен изпитателен срок, който започва да тече от датата на съставяне на протокола по чл.20. Длъжностните лица извършват проверка и съставят констативен протокол с констатации за качествено изпълнени възстановителни работи. Остатъкът от гаранционната вноска в размер на 30 лв. се задържа за отстраняване на скрити недостатъци”.

§4Чл. 24 (1) придобива следната редакция: “12 месеца след подписване на протокола по чл. 20, упълномощени от кмета на община Хасково длъжностни лица извършват повторна проверка относно качеството на възстановителните работи, отстранени скрити недостатъци и съставят констативен протокол.

§5 Към чл.24се добавя нова ал.4: “При неспазване на посочените в съответните разрешителни за разкопавания срокове за възстановяне, физическите или юридически лица подлежат на санкции в размер на 10% от стойността на гаранционната вноска за всеки ден закъснение”.

§6 Към чл.24 се добавя нова ал.5: “При необходимост и възникнал спор, качеството на възстановителните работи се установява от акредитирана лаборатория, за сметка на възложителя и експлоатационните дружества”.

§7 Към чл.24 се добавя нова ал.6: “Възложителят и експлоатационните дружества носят пълна имуществена отговорност за вреди, причинени при извършване на работите по смисъла на тази наредба”.

§8 Чл.25 (1) придобива следната редакция: “Извън границата на урбанизираните територии след изтичане на 3-месечен изпитателен срок от съставяне на протокол по чл. 20 и протокол по чл.23 с констатации за качествено изпълнени възстановителни работи, се възстановява пълният размер на гаранционната вноска, внесена по реда на чл. 21 от наредбата.

   Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/