Общински съвет - Хасково

Протокол №33 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 25.06.2010 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА и чл.19 от Закона за управление на отпадъците, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за условията и реда за намаляване на замърсяването от излезли от употреба моторни превозни средства на територията на община Хасково, както следва:

§1 В чл.2 след текста: “чиято максимална маса е под 3,5 тона,” се допълва израза: “което отговаря на едно или повече от следните условия”.

§2 В чл.2, т.1 след текста: “Не може да бъде идентифицирано поради липса на регистрационен или друг идентификационен номер”, се допълва израза: “и при невъзможност собственикът да бъде установен по надлежен ред от компетентните органи, в случай че то се намира върху имот държавна или общинска собственост”.

§3 В чл.3 се създава нова ал.3 с текст: “Собствениците на излезли от употреба МПС нямат право да ги разполагат върху имоти държавна или общинска собственост”.

§4 Чл.6 придобива следния вид: “Събирането, транспортирането и съхранението на излезлите от употреба МПС на местата за временно съхраняване се извършва от лица, притежаващи разрешение, издадено по реда на чл.37 от Закона за управление на отпадъците или комплексно разрешително, издадено по реда на глава седма, раздел ІІ от Закона за опазване на околната среда, с които Община Хасково е сключила договор”.

§5 В чл.7, ал.1 текста: “Специализираното предприятие по чл.6”, се заменя с израза: “лицето по чл.6”.

§6 Създава се нов чл.11 със следния текст:

“Чл.11 /1/ Контролът по изпълнение изискванията на тази наредба се осъществява от Кмета на Община Хасково или определени от него с писмена заповед длъжностни лица.

/2/ Актовете за установяване нарушенията на изискванията на тази наредба се съставят от длъжностните лица упълномощени от кмета на община Хасково. Наказателните постановления се издават от кмета на общината или определено от него длъжностно лице.

/3/ Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършва по реда на ЗАНН.”

§7 Създава се нов чл.12 с текст:

“Чл.12 За установени нарушения на настоящата наредба на физическите лица се налага санкция “глоба” от 150 до 500 лв., а едноличните търговци или юридическите лица се наказват с имуществена санкция в размер от 1500 до 5000 лв.”

         Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/