Общински съвет - Хасково

Протокол №33 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 25.06.2010 год.

На основание чл. 21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, чл. 51, ал.1, чл.53, т.1 от Закона за общинската собственост, Общински съвет – Хасково реши:

1. Създава общинско предприятие за изпълнение дейностите поорганизация и контрол на паркиращите МПС в паркинги, гаражи и зони за кратковременно паркиране - общинска собственост

1.1. Наименование на предприятието: Общинско предприятие „Паркинги и гаражи”;

1.2. Седалище на предприятието: гр. Хасково;

1.3. Адрес на управление на предприятието: гр. Хасково.

1.4. Срок на дейност: За неопределен срок;

1.5. Предмет на дейност на предприятието: Организация и контрол на паркирането на МПС в паркинги, гаражи и зони за кратковременно паркиране.

Организация и контрол на дейността по паркиране на МПС в паркинги, гаражи и зони за кратковременно паркиране - общинска собственост обхваща функциите:

- Изграждане и поддържане на инфраструктурата на определените за паркиране места – преградни съоръжения (входно-изходни бариери, кабинки и др.), информационни табели, насочено осветление, маркировка.

- Осъществяване мониторинг и контрол върху дейността по прилагане на утвърдената организация на паркиране и таксуване в паркингите, гаражите и зоните за кратковременно паркиране.

- Експлоатиране и поддържане на паркингите, гаражите и зоните за кратковременно паркиране – общинска собственост.

- Организиране и контролиране на внедряването и поддръжката на съвременни системи за таксуване свързани с подобряване на обслужването и ефективността при паркиране на МПС.

- Координиране и контролиране на внедряването и поддръжката на вертикалната и хоризонтална пътна маркировка и другите необходими законови средства за ефективната организация на паркиране в паркингите и зоните за кратковременно паркиране.

- Координиране и контролиране поддържането на чистотата и реда в паркингите, гаражите и зоните за кратковременно паркиране – общинска собственост.

- Участва в подготовката и/или подготвя и внася предложения за подобряване на условията, организацията и възможностите за паркиране в Община Хасково.

- Поддържа постоянна връзка и координация с държавните органи, общинските структури и други звена, имащи отношение към паркирането на МПС в Общината.

- Създава организация и сключва договори за предоставяне на служебни паркоместа.

- Съвместно с Общинска полиция осъществява принудително отстраняване на неправилно паркирани автомобили със специализирано превозно средство до определени за целта паркинги.

- При освобождаването таксува водачите на репатрираните автомобили за разходите по отстраняването, транспортирането и репатрирането по цени, определени от Общински съвет - Хасково.

- Организира и осъществява блокиране колелата на неправилно паркирани автомобили с технически средства (скоби) за принудително задържане и на автомобили, чиито водачи не са заплатили таксата за кратковременно паркиране.

- Организира таксуването на водачите за поставянето и отстраняването на скобите по цени, определени от Общински съвет Хасково.

- Контролира и санкционира нарушителите по реда на “наредбата за обществения ред при използване на ППС и осигуряване безопасността на движението на територията на община Хасково” чрез налагане на глоби с фиш.

2. Приема Правилник за дейността и устройството на Общинско предприятие “Паркинги и гаражи” - гр.Хасково, представляващ Приложение № 1 към настоящето решение, неразделна част от същото.

3. Приема следната структура на предприятието:

3.1. Директор ОП “Паркинги и гаражи” – 1 бр.

3.2. Касиер счетоводител – 1 бр.

3.3. Инкасатори “синя зона” – 23 бр.

3.4. Изпълнител-инкасатори – 2 бр.

3.5. Изпълнител-шофьори на специализиран автомобил – 4 бр.

3.6. Изпълнител-автомеханици – 4 бр.

3.7. Монтажист техническо средство – 2 бр.

3.8. Технически сътрудници – 2 бр.

3.9. Охранител -1 бр.

4. Приема щатно длъжностно разписание на личния състав на ОП “Паркинги и гаражи” гр. Хасково, подробно описано в Приложение № 1 към Правилника, което става неразделна част от него.

5. Предоставя за управление на ОП“Паркинги и гаражи”- Хасково части от имоти публична общинска собственост, подробно описани в Приложение №2 от Наредбата за обществения ред при използване на ППС и осигуряване безопасността на движението на територията на община Хасково.

6. Общинско предприятие “Паркинги и гаражи” е второстепенен разпоредител с бюджетен кредит в рамките на община Хасково със самостоятелна банкова сметка и самостоятелен бюджет, който се формира със собствени приходи на общината.

7. Възлага на Кмета на Община Хасково изпълнението на това решение.

         Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/