Общински съвет - Хасково

Протокол №32 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 28.05.2010 год.

І. На основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА, чл.3, т.2, чл.4, т.1 и чл.17 от Закона за общинския дълг, Общински съвет – Хасково дава съгласие за поемане на общински дългосрочен дълг за финансиране на инвестиционни обекти в полза на местната общност по Проект: “Подобряване на паркова среда и пешеходни зони за достъпна архитектурна среда в гр.Хасково” по Оперативна програма “Регионално развитие”, при следните условия:

1. Максимален размер на дълга – до 2 000 000 лева;
2. Валута на дълга – лева.
3. Вид на дълга съгласно чл.3, т.2 от ЗОД – поет с договор за общински заем.
4. Начин на обезпечение – бъдещи собствени приходи на Община Хасково по чл.6, ал.1, т.1 от Закона за общинските бюджети и обща изравнителна субсидия за местни дейности по чл.34, ал.1, т.3 от Закона за общинските бюджети.
5.Условия за усвояване и погасяване:
5.1.Условия за усвояване – на траншове или изцяло в срок от 15 месеца, считано от датата на сключване на договора за кредит;
5.2.Условия за погасяване – на главница: в срок от 24 месеца, считано от датата на сключване на договора за кредит; на лихва – ежемесечно върху усвоената част от кредита.
6.Максимален лихвен процент, такси и комисионни и др.:
- максимален лихвен процент – твърд лихвен процент до 7% годишно.
- при просрочие на плащанията по кредита – неиздължената част се олихвява с лихва за просрочие равна на лихвения % по договора плюс наказателна надбавка до 3 пункта годишно.
- такси и комисионни /управление и обработка, ангажимент и всички други/ - до 0,5% годишно.
- без такси и лихви за предварително издължаване на кредита.
- Кредитната институция да не предлагадопълнителни условия за изпълнение на поръчката, свързани със застраховки по кредита, промяна на обслужващата банка, насочване на постъпления и реализиране на обороти по сметки, открити при тях, представяне на запис на заповед, учредяване на ипотека и др.

ІІ. Възлага на Кмета на Община Хасково да проведе процедура за избор на финансова институция.

         Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/