Общински съвет - Хасково

Протокол №30 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 26.03.2010 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Хасково, както следва:

§1 В раздел І “Общи положения”, текста на чл.2, т.1 се изменя и придобива следния вид:

“Всички физически и юридически лица, живеещи или временно пребиваващи в населените места на община Хасково, както и собственици на имоти на територията на община Хасково”.

§2 В раздел ІV “Поддържане на чистотата и стопанисване на сгради и постройки”, в заглавния текст след края му се добавя текста: “съоръжения и поземлени имоти”.

§3 В Раздел ІV “Поддържане на чистотата и стопанисване на сгради и постройки”, текста на чл.38 А, ал.1 се изменя и придобива следния вид:

“Собствениците на сгради, постройки, огради, съоръжения и поземлени имоти, както и лицата, ползващи ги с правно основание са длъжни да ги поддържат в добро състояние и в изискващ се естетичен вид. Същите са длъжни да оградят поземлените имоти по указания на общинската администрация и да ги ползват съгласно установеното предназначение по Закона за устройство на територията /ЗУТ/.”

§4 В Раздел ІV “Поддържане на чистотата и стопанисване на сгради и постройки” чл.38А, ал.2 се изменя и придобива следния вид:

“Кметът на общината може да задължава собствениците, съответно юридическите лица да извършват в определен срок необходимите ремонти и други дейности, свързани с изискванията по предходната алинея.”

§5 Изменя се чл.40, който придобива следната редакция:

“Актовете за установяване на нарушенията се съставят от упълномощените от кмета на общината и директора на ОД на МВР – Хасково длъжностни лица”.

§6 Изменя се чл.42, ал.1, който придобива следния вид:

“Актовете за установяване на нарушенията на изискванията на тази наредба се съставят от длъжностни лица, определени от органите по чл.40 от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Хасково”.

§7 Изменя се чл.42, ал.2, който придобива следната редакция:
“Наказателните постановления се издават от кмета на община Хасково и упълномощените от него със заповед длъжностни лица”.

§8 В Раздел V “Административно-наказателна отговорност”, към чл.43, ал.1 се създава нова т.6 с текст:

“6.За нарушения на чл.38 А, ал.1 и ал.2 се налага глоба в размер на: при първо нарушение 200 лв., при второ нарушение – 1000 лв., при трето нарушение – 5000 лв.”

         Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/