Общински съвет - Хасково

Протокол №28 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 29.01.2010 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя идопълва Наредбата за рекламната дейност на територията на община Хасково, както следва:

§1Чл.30, ал.1, т.5 придобива следната редакция: “Проект /становище/ по част Ел., в случаите на светлинна реклама, а при изграждане на връзки с инженерната инфраструктура, проекти за свързване, придружени от трасировачен план”.

§2 Добавя се нов чл.35а с текст:

“При необходимост от изграждане на връзки с инженерната инфраструктура, се изготвят съответните проекти за свързване, придружени от трасировачен план. Проектите се съгласуват с необходимите експлоатационни дружества, оценят се от Експертния съвет по устройство на територията и се вписват като допълнително условие в издаденото Разрешение за поставяне. При монтаж на РИЕ с бетонова основа и при изграждане на връзки с инженерната инфраструктура на базата на издаденото Разрешение за поставяне се издава Съгласувателно писмо по чл.5 ал.1 от Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи. Преди изграждането на връзки с инженерната инфраструктура, собственикът на РИЕ сключва договор с технически ръководител. Техническият ръководител, при определянето на строителната линия съставя протокол с означение на регулационните и нивелетните репери, в присъствието на служители по чл. 223, ал.2 от ЗУТ.

Общинската администрация разрешава връзките с инженернатаинфраструктура да се засипят, след като провери, че определената строителна линия и изисквания по изпълнението им са спазени, връзките с инженерната инфраструктура са заснети и нанесени в съответните специализирани карти и регистри. За резултатите от проверката се съставя протокол.”

§3 Чл.40, ал.3 придобива следната редакция:

“За нарушения по ал.1 на еднолични търговци и юридически лица се налага имуществена санкция в размер: 1000 лв. за първо нарушение и 5000 лв. при повторно нарушение, а за нарушения по ал.2 на еднолични търговци и юридически лица се налага имуществена санкция в размер: 500 лв. за първо нарушение и 1000 лв. при повторно нарушение”.

§4 Към чл.41 се добавя нова ал.3 с текст:

“РИЕ подлежат на премахване, когато:

са поставени в отклонение от изискванията на настоящата наредба. са поставени без необходимите одобрени проекти и/или без разрешение за поставяне. са поставени в отклонение от одобрените схеми и проекти, както и от издаденото разрешение за поставяне. разрешенията са отнети или са с изтекъл срок и не са презаверени по реда на настоящата наредба. при неплащане необходимите такси за обектите върху общински терени за повече от 2 поредни месеца. В този случай, разрешение за поставяне за тези временни съоръжения не се издава за срок от 2 години от извършеното нарушение”.

§5 Към чл.41 се добавя нова ал.4:

“Разрешенията издадени по тази наредба се прекратяват със заповед на кмета или упълномощено от него лице:

при премахване на временно съоръжение по инициатива на собственика му. при преотстъпване на временно съоръжение на друг собственик.”

§6 Към чл.41 се добавя нова ал.5:

“Разрешенията издадени по тази наредба се поправят със заповед на кмета или упълномощено от него лице:

при промяна на квадратурата на временно съоръжение. при допусната фактическа грешка и допълване”.

          Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/