Общински съвет - Хасково

Протокол №28 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 29.01.2010 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя идопълва Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на община Хасково, както следва:

§1Чл.3, ал.4придобива следната редакция:

“При необходимост от изграждане на връзки с инженерната инфраструктура, се изготвят съответните проекти за свързване, придружени от трасировачен план. Проектите се съгласуват с необходимите експлоатационни дружества, оценят се от Експертния съвет по устройство на територията и се вписват като допълнително условие в издаденото Разрешение за поставяне. При монтаж на РИЕ с бетонова основа и при изграждане на връзки с инженерната инфраструктура на базата на издаденото Разрешение за поставяне се издава Съгласувателно писмо по чл.5 ал.1 от Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи. Преди изграждането на връзки с инженерната инфраструктура, собственикът на РИЕ сключва договор с технически ръководител. Техническият ръководител, при определянето на строителната линия съставя протокол с означение на регулационните и нивелетните репери, в присъствието на служители по чл. 223, ал.2 от ЗУТ.

Общинската администрация разрешава връзките с инженернатаинфраструктура да се засипят, след като провери, че определената строителна линия и изисквания по изпълнението им са спазени, връзките с инженерната инфраструктура са заснети и нанесени в съответните специализирани карти и регистри. За резултатите от проверката се съставя протокол.”

§2 Към чл.4, ал.3, т.4 се добавя нова подточка 4.5. “Павилиони за съхранение на инвентар, обслужващи поддръжката на частни и общински градини и паркове до 15 кв.м.”

§3 В чл.13към изречение второ се добавя текст: “съгласно проект одобрен с Решение №327/29.05.2009 г. на Общински съвет – Хасково”.

§4 В Чл.25 а, т.2 се отменя.

§5 Добавя се нов чл.25б “Разрешенията издадени по тази наредба, се прекратяват със заповед на кмета или упълномощено от него лице:

при премахване на временно съоръжение по инициатива на собственика му. при преотстъпване на временно съоръжение на друг собственик.”

§6 Добавя се нов чл.25в “Разрешенията издадени по тази наредба, се поправят със заповед на кмета или упълномощено от него лице:

при промяна на квадратурата на временно съоръжение. при допусната фактическа грешка и допълване.”

§7 Към чл.26, ал.1 се добавя нова т.5 “При неплащане необходимите такси за обектите върху общински терени, за повече от 2 поредни месеца. В този случай, разрешение за поставяне за тези временни съоръжения не се издава за срок от 2 години от извършеното нарушение.”

§8 Чл.30, ал.2 придобива следната редакция: “За нарушения по ал.1, т.1 и т.4 на еднолични и юридически лица се налага имуществена санкция в размер: 1000 лева за първо нарушение и 5000 лв. при повторно нарушение, а за нарушения по ал.1, т.2, т.3, т.5, т.6 и т.7 на еднолични и юридически лица се налага имуществена санкция в размер: 500 лева за първо нарушение и 1000 лева при повторно нарушение.

          Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/