Общински съвет - Хасково

Протокол №25 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 30.10.2009 год.

На основание чл.21, ал.1, т.8, ал.2 от ЗМСМА, във връзка с чл.41, ал.2 от ЗОС и чл.38, ал.1 от Наредба за общинската собственост, Общински съвет – Хасково реши:

1. Приема пазарна оценка на обект: “Хирургически блок към Многопрофилна болница, застроена в имот с идентификатор 77195.725.80.1 по кадастралната карта на гр.Хасково” в размер на 9 746 093 лв. /девет милиона, седемстотин четиридесет и шест хиляди, и деветдесет и три лева/ без ДДС.

2. Открива процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на обект: “Хирургически блок към Многопрофилна болница, застроена в имот с идентификатор 77195.725.80.1 по кадастралната карта на гр.Хасково”, при начална тръжна цена 9 746 093 лв. /девет милиона, седемстотин четиридесет и шест хиляди, и деветдесет и три лева/ без ДДС.

3. Избира работна група в състав:Делян Делчев, Златко Марчев, Антон Иванов, д-р Марио Янакиев, д-р Евгени Честименов, д-р Стефка Вълкова и д-р Анюта Лозева, която да проведе преговори с Министерство на здравеопазването и Министерски съвет, в срок до 3 месеца, за закупуване на сградата на Хирургическия блок или замяната й с други държавни имоти на територията на гр.Хасково /в т.ч. военните имоти, летището в с. Узунджово, терените и сградите на досегашната “МБАЛ” АД – гр.Хасково/ или за даване на държавна гаранция за кредит на Община Хасково в размер на необходимите средства срещу завършване на сградата на Хирургическия блок и предоставянето му в собственост на “МБАЛ” АД – гр.Хасково в замяна на сградите и терените на “МБАЛ” АД – гр.Хасково.

   Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/