Общински съвет - Хасково

Протокол №21 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 29.05.2009 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Хасково, както следва:

§1 Чл.4 ал.1 т.4 се отменя.

§2 Приема се нова подточка 1.5 към чл.4 ал.3. т.1 със следния текст:

“1.5. Спомагателно-обслужващи – хладилни витрини, маси за открито сервиране, автомат за топли напитки, както и други подобни към заведенията за обществено хранене за обслужване на самите заведения, поставени пред тях”.

§3 Чл.15 ал.1 т.5 придобива следната редакция: Разполагането на всички видове преместваеми съоръжения когато закриват входове, витрини, прозорци от партерния етаж и сутерена на сградите или затрудняват или възпрепятстват пешеходния поток и обслужването на обектите в тях, освен ако не е взето нотариално заверена декларация от пряко засегнатите за съгласие.

§4 Към Чл. 16 добавя се нова ал. 2. Към заявлението за издаване на разрешение за поставяне се прилагат следните документи:

1.Актуално удостоверение за вписване в търговски регистър към Агенцията по вписванията или актуална регистрация по Търговския закон или друг документ за регистрация, съответстващ на действащото законодателство /с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7/

2.Идентификация ЕИК /Булстат/с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7 /;

3.Снимки и др. материали, доказващи адаптацията на преместваемото съоръжение в градската среда ;

4.Предходно разрешително за поставяне /при заявления за удължаване на разрешителното/

Чл.16 ал.2 става чл.3

Чл.16 ал.3 става чл.4

Чл.16 ал.4 става чл.5

Чл.16 ал.5 става чл.6

§5Чл. 22 придобива следната редакция:

ал.(1) Към заявлението за издаване на разрешение за поставяне се прилагат следните документи:

1.Актуално удостоверение за вписване в търговски регистър към Агенцията по вписванията или актуална регистрация по Търговския закон или друг документ за регистрация, съответстващ на действащото законодателство /с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7 /

2.Идентификация ЕИК /Булстат/с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7 /;

3.Схема по чл. 21 ал.1;

4.Договор за ползване на терена от съответното ведомство;

5.Снимки и др.материали, доказващи адаптацията на преместваемото съоръжение в градската среда

6.Предходно разрешително за поставяне /при заявления за удължаване на разрешителното/

7.Проекти по чл.9 ал.2;

ал.(2)Изработването и съгласуването на схемите по чл. 17 се извършва по реда на чл. 14 и чл.3, ал.1, а одобряването на проектите и издаването на разрешението за поставяне - съгласно чл. 9, ал.1 от настоящата наредба. Разрешението за поставяне се издава за срок от 1 година.

§6 Приема се новчл.24 “в”:“Към заявлението за издаване на разрешение за поставяне се прилагат следните документи:

1.Актуално удостоверение за вписване в търговски регистър към Агенцията по вписванията или актуална регистрация по Търговския закон или друг документ за регистрация, съответстващ на действащото законодателство /с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7/

2.Идентификация ЕИК /Булстат/с изключение за съоръжения по чл.4, ал.3 т.7;

3.Схема по чл. 23 ал.1;

4.Документ за собственост;

5.Нотариално заверена декларация за съгласие от страна на другите съсобственици, в случаите на съсобствен недвижим имот.

6.Договор за наем за ползване на терен в чужд поземлен имот или нотариално заверено съгласие от собственика на поземления имот;

5.Снимки и др.материали, доказващи адаптацията на преместваемото съоръжение в градската среда;

6.Предходно разрешително за поставяне /при заявления за удължаване на разрешителното/

7.Проекти по чл.9 ал.2.”

§7 Чл.25а т.2 придобива следната редакция: “При неплащане необходимите такси, за обектите върху общински терени за повече от шест поредни месеца. В този случай, разрешение за поставяне за тези временни съоръжения не се издава за срок от 2 години от извършеното нарушение.”

§8 Чл. 30 ал.1 т.1 придобива следната редакция: “извършва дейност по поставяне на преместваемо съоръжение в нарушение на чл.3 от настоящата наредба.”

§9Към чл.30 ал.1 се добавя нова т.7:

“7. Не поддържа в добър и естетичен вид преместваемото съоръжение и прилежащия терен.”

 

       Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/