Общински съвет - Хасково

Протокол №19 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 06.03.2009 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково допълва Наредбата за общинската собственост, както следва:

Създава се нов чл.40 а със следния текст:

“Чл.40 а /1/ Собствениците на имоти, по отношение на които има влезли в сила, но неприложени дворищно-регулационни планове за изравняване на частите в образувани съсобствени дворищно-регулационни парцели и за заемане на придадени поземлени имоти или части от поземлени имоти, могат да поискат прилагане на дворищно-регулационните планове.

/2/ Искането се подава до кмета на общината от собственик или всички съсобственици на урегулирания поземлен имот, придружено с документ за собственост, скица на имота и данъчна оценка. Оценката на частите от имотите по ал.1, се изготвя по цени определени с решение на Общински съвет, но не по-ниска от данъчната оценка.

/3/ Въз основа на подадените документи и изготвената оценка, Кмета на общината издава заповед.

/4/ Въз основа на влязлата в сила заповед и представени документи за извършени плащания се сключва договор за прехвърляне на собственост.

/5/ Наред с дължимите данъци и такси за прехвърлянето на собствеността, купувачът заплаща и 3% режийни разноски върху продажната цена в полза на общината.

В глава VІ – “Провеждане на публични търгове”, Раздел І – “Обявяване на публични търгове”, чл.70, ал.7 добива следната редакция:

“Ал.7Обява за публичния търг, включваща размера на таксата, мястото и часовете за получаване на тръжните книжа, датите и часовете за оглед на обекта, се обявяват чрез един местен вестник и на официалния интернет сайт на Община Хасково, най-малко 15 дни преди провеждането на търга. Броят на обявите, съдържанието им и използваните начини за огласяването им не се ограничават”.

В глава VІІІ – “Регистри на общинската собственост”, чл.95, ал.2, т.1 добива следната редакция:

“Т.1 Данъчната оценка на имотите или вещните права, пазарната им оценка, оценката, приета от Общинския съвет и крайната цена на сделката”.

Създава се нов чл.96 с текст:

“Чл.96 Регистрите по чл.94, ал.1 и ал.2 и чл.95 се публикуват на официалния сайт на Община Хасково и се актуализират от общинска администрация след всяка извършена промяна в тях.”

    Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/