Общински съвет - Хасково

Протокол №18 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 30.01.2009 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя и допълва текстове от Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Хасково, както следва:

Чл.21, ал.1, т.3 Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, включително “Газоразрядни лампи”.

Чл.24, ал.1 Лицата, извършващи продажба на батерии и акумулатори са длъжни да поставят на видно място в търговските обекти, табели с информация за местата и възможностите за предаване на негодните батерии и акумулатори.

Чл.25, ал.2 Лицата по ал.1 са длъжни да осъществяват конкретната дейност в съответствие с разпоредбите на Наредбата за изискванията за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване и третиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудвани и Наредбата за изискванията за третиране и транспортиране на производствени и опасни отпадъци.

Чл.26 отпада.

Чл.27 става чл.26.

Чл.28 става чл.27.

Чл.29 става чл.28, ал.1 Дейности по събиране, съхраняване, преработване и/или обезвреждане на излезли от употреба пневматични гуми имат право да извършват само лица, притежаващи съответните документи издадени по реда на глава V, раздел І, ІІ от ЗУО.

Ал.2 Местата на събирателните пунктове се съгласуват от общината.

Чл.30 става чл.29.

Чл.31 става чл.30, ал.1 Дейностите по разделно събиране, транспортиране, сортиране и оползотворяване на отпадъците от опаковки се извършват от лица, притежаващи съответните документи, издадени по реда на глава V, раздел І, ІІ, ІІІ от ЗУО.

Чл.32 става чл.31.

Чл.33 става чл.32.

Чл.34 става чл.33.

Чл.35 става чл.34.

Чл.36 става чл.35.

§1 По смисъла на тази наредба:

21. “Газоразрядни лампи” са луминесцентни лампи, живачни лампи, металхалогенни лампи, натриеви лампи, ксенови лампи и други светлоизточници, при които светлината се създава в резултат на електрически разряд и газ, пари на метал или в смес от гази и пари.

“Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване” е електрическо и електронно оборудване, което е отпадък по смисъла на §1, т.1 от ЗУО, включително всички компоненти, части и консумативи, които са част от ЕЕО в момента, в който притежателят му се освобождава от него.

2. Общински съвет – Хасково приема изменение на Тарифа – Приложение №2 по чл.20, ал.2 от Наредба за управление на отпадъците на територията на община Хасково.

 Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/