Общински съвет - Хасково

Протокол №14 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 24.10.2008 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково изменя Наредбата за общински жилища, считано от 01.11.2008 г., както следва:

§1 В чл.5, ал.1, т.4се създава нова т.4.5 с текст: “недвижими имоти – по данъчна оценка на имотите”.

§2 В чл.17, ал., т.1 числото “6” се заменя с числото “3”.

§3 В чл.21, текста: “Наредба №2 за общинската собственост” се заменя с текста: “Наредбата за общинската собственост”.

§4 В чл.22, ал.2 текста: “умножена с коефициент 1.5” се заменя с текста: “умножена с коефициент 2 за гр.Хасково и коефициент 4 за с.Узунджово”.

§5 В чл.22, ал.3 текста: “Наредба №2 за общинската собственост” се заменя с текста: “Наредбата за общинската собственост”.

§6 В чл.23 съществуващият текстстава ал.1 и се създава нова ал.2 със следния текст: “При подаването на молбата за закупуване на общинското жилище се представят документи доказващи наличие на средствата необходими за закупуването на жилището, както и данни за техния произход”.

§7 Чл.27, ал.1 се изменя така: “Замяната на общински жилища с жилищни и нежилищни имоти, собственост на държавата, на физически и юридически лица, се използва при условията и по реда на чл.42 от Наредбата за общинската собственост”.

§8 В чл.27, ал.2 става ал.3, като се създава нова ал.2 с текст:

“Замяната на общински жилища с нежилищни имоти се допуска само, ако има свободни общински жилища за настаняване, в които няма нуждаещи се граждани, отговарящи на условията по чл.4 или ако върху имота, придобит в резултат на замяната, ще се изградят социални жилища”.

§9Чл.29 се изменя така:

“Ал.1 Правото на строеж върху имоти – частна общинска собственост, отредени за изграждане на социални жилища, може да се учредява без търг или конкурс за строеж на жилищна сграда на лица с установени жилищни нужди, на жилищно-строителни кооперации или сдружения, в които членуват само такива лица, при условия и по реда, определени в Наредбата за общинската собственост. Цената на правото на строеж се определя от Общинския съвет”.

“Ал.2 Правото на строеж по ал.1 не може да се прехвърля на трети лица”.

“Ал.3 Жилищата, придобити по реда на ал.1 не могат да се отдават под наем или да бъдат обект на разпореждане за срок 15 години”.

“Ал.4 Нарушаването на забраните по ал.2 и 3 е основание за разваляне на договора за правото на строеж”.

“Ал.5 При разваляне на договора лицата, нарушили забраните по ал.2 и 3, нямат правата по чл.72-74 от Закона за собствеността”.

§10 Параграф 1, т.1 от Допълнителните разпоредби се изменя така:

“Семейството” включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст /родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак/”.

Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/