Общински съвет - Хасково

Протокол №11 от заседание на Oбщинския съвет, проведено на 18.07.2008 год.

На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково допълваНаредбата за определяне размера на местните данъци в община Хасково, както следва:

Създаванов §4 в Преходни и заключителни разпоредби със следния текст:

“§4 /1/Длъжностното лице от отдел “Обслужване” към дирекция “Общински приходи”, което приема декларацията по чл.54 от ЗМДТ, прави справка за застрахователната стойност, по която е извършена продажбата на МПС. Справката се извършва, като се сравни представеното удостоверение за застрахователна стойност с международните каталози и ценници, които определят застрахователната стойност на съответната марка, модел, обем на двигателя и др. за съответната година на производство.

/2/ При констатиране на съществени различия, длъжностното лице изисква в 7-дневен срок удостоверение за застрахователната стойност на даденото МПС от друг застраховател. В случай, че с новото удостоверение се установи съществена разлика, деклариращият е длъжен да довнесе дължимия данък придобиване на МПС изчислен върху удостоверената по-висока застрахователна стойност.

/3/ В случаите по ал.2, служителят, установил различието в издадените удостоверения, е длъжен да уведоми Комисията за финансов надзор.”

Председател на Общински съвет – Хасково:
/Делян Делчев/