ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №31

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 05.02.2018 ГОД.

 

 

 

    

РЕШЕНИЕ №615

 

 

І. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА, във връзка с допусната явна фактическа грешка в Решение №592 от 26.01.2018 г. на Общински съвет – Хасково, постановено по Докладна записка от група общински съветници относно: изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково, Общински съвет – Хасково изменя като допуска поправка на явна фактическа грешка  в Решение №592 от 26.01.2018 г., като израза „чл.26, ал.6” да се чете: „чл.26, ал.3” и текста да придобие следния вид:

 

        „На основание чл.21, ал.2, във връзка с ал.1,  т.7 и т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Хасково приема изменение и допълнение в Раздел ІІІ „Такси за детски ясли, детски градини, домове за социални грижи, лагери и други общински социални услуги” на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково, както следва:

 

§1. Създава се нов чл.26 б  с текст:

     ”За общински детски градини се въвежда облекчение при заплащане на сумите по чл.26, ал.3 от Наредбата, като родителят или настойникът заплаща сума в размер на 1 /един/ лев на присъствен ден на детето при наличие на следното условие:

  • постоянен или настоящ адрес на един от родителите в община Хасково”.

 

§2. Създава се чл.26 в със следното съдържание:

„За ползването на облекчението по чл.26 б родителите или настойниците подават декларация до директора на съответната общинска детска градина.

 

 

§3. Създава се чл.26 г с текст:

      „При наличие на повече от едно облекчение  по смисъла на чл.26, ал.4,5,6,7 и 8 и чл.26, ал.6 от Наредбата се прилага по-благоприятния режим”.

 

 

ІІ. На основание чл.60, ал.1 от АПК, Общински съвет – Хасково допуска предварително изпълнение на настоящото решение от датата на приемането му.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                        

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:                                                                          

                              /Таня Захариева/