ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ХАСКОВО

ПРОТОКОЛ №22

ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО

НА 30.06.2017 ГОД.

 

 

 

 

РЕШЕНИЕ №463

 

 

 

        На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, Общински съвет - Хасково гарантира поемането на следните ангажименти:

  1. Поема ангажимент за създаване на две нови социални услуги на територията на Община Хасково- Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.
  2. До приключване на строително-ремонтните работи по изпълнението на настоящия проект, ще стартира създаването на новите социални услуги - Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.

      3. Предвидените услуги - Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и Център за обществена подкрепа ще бъде поддържана минимум 5 години след датата на приключване на дейностите по проекта и верификация на искането за окончателно плащане от страна на УО;

 

       4. Предназначението на сградата/помещенията, обект на интервенция по проекта /Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст и Център за обществена подкрепа/ няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години след датата на приключване на дейностите по проекта и верификация на  искането за окончателно плащане от страна на УО.

 

       5. Поема ангажимент, че до втория краен срок за кандидатстване /30.11.2017г./ ще представи проектни предложения за социалните услуги /Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст и Център за обществена подкрепа, които са предвидени да се изградят от Община Хасково съгласно Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ

СЪВЕТ – ХАСКОВО:

                               /Таня Захариева/