Гласувайте за Созопол  - побратименият град на Хасково!

 

Созопол атакува най-престижната европейска класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/.

 

През годините Созопол спечели редица национални, международни и световни награди в сферата на туризма. Те са признания не само за града, но и за Българското Черноморие и родния туризъм.

 

Созопол е уникална част от общия туристически продукт, който прави страната ни все по-желана дестинация. И на него се падна честта и отговорността да защити най-доброто от българския туризъм и да представи страната ни в европейската класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/.

 

Тази класация е сравнително млада, едва от 2009 г., но по време на кампанията „Най-добра европейска дестинация, генерира над 40 милиона посещения от туристи, които дават своя вот всяка година за 20 европейски дестинации.

 

Това са дестинации, които са впечатлили туристи с качеството на предлаганите услуги, привлекателни места за отдих, уникални исторически, културни и природни обекти.

 

Гласуването ще се проведе до 10 февруари 2017 г.

 

Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец освен Созопол са още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

 

Официалният адрес на страницата за гласуване е:

http://www.vote.ebdest.in/

 

Има възможност да се гласува директно и от страницата, посветена на Созопол:

http://www.europeanbestdestinations.com/destinations/ sozopol/

 

Всеки глас за Созопол е глас за българския туризъм. Всеки успех на българския туризъм е успех за България! Нека още веднъж покажем на Европа и света, че България заслужава да бъде водеща туристическа дестинация.